Τα γεγονότα τα οποία φτάνουν στον πολίτη, στην υπόθεση εμπορίας χρυσού λένε ότι ένας ενεχυροδανειστής ονόματι Ριχάρδος εμφανίστηκε με πανσπερμία καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και εκμεταλλευόμενος τις ανάγκες επιβίωσης των ανθρώπων εξαιτίας των μνημονίων που επέβαλε στη χώρα το κλάμπ των Βρυξελλών, έκαμνε ακριβώς ότι έκαμναν οι τοκογλύφοι της κατοχής το 1940.


Οι διωκτικές αρχές ξεκίνησαν τις παρακολουθήσεις του δικτύου που έστησε ο Ριχάρδος και μετά από πολύμηνη η πολυετή παρακολούθηση εξιχνίασαν το κύκλωμα που διοχέτευε τα …χρυσά δόντια των Ελλήνων στην Τουρκία.
Ο πρωθυπουργός από του βήματος της βουλής έσπευσε να καταδικάσει το κύκλωμα και να επαινέσει τις διωκτικές αρχές για την μεγάλη επιτυχία εξάρθρωσης του κυκλώματος.
Όλοι ήταν μες την καλή χαρά μέχρι τι στιγμή που οι δικηγόροι των κατηγορουμένων με πρώτο τον κ. Δημητρακόπουλο μίλησαν για φιάσκο.
Φιάσκο και άνθρακες οι θησαυρός γιατί η εμπορία χρυσού με την Τουρκία δεν αποτελεί αδίκημα και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Ριχάρδου κακώς οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά το έργο άλλαξε.
Ο Ριχάρδος και η παρέα του ξαφνικά εμφανίζονται αθώοι και οι διωκτικές αρχές, εισαγγελία και αστυνομία, εμφανίζονται μαλάκες και ας μου συγχωρεθεί η έκφραση.
Ποια όμως είναι η αλήθεια σε όλη αυτή την υπόθεση, για ποιόν μαζεύει τον χρυσό από την Ελλάδα, ο Ριχάρδος και πολλά άλλα ενεχυροδανειστήρια;  
Την αλήθεια είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν θα την μάθουμε γιατί …είναι πολλά τα λεφτά Άρη, αλλά και «υψηλών προδιαγραφών» το κύκλωμα πίσω από τον Ριχάρδο.
Αρχικά λοιπόν ας θυμηθούμε αυτά που μας έδειξαν και μας είπαν αλλά τώρα …τα ξεχάσανε.   
Αρχικά λοιπόν μας έδειξαν αίθουσες στις οποίες βρισκόταν αμύθητης αξίας πλούτος και μας είπαν ότι ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν και κλεμμένα!!!.  


Ας θυμηθούμε όμως τι συνέβη στο παρελθόν γιατί ο Ριχάρδος δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών καθώς άλλες δύο φορές συνελήφθη για παράνομες δραστηριότητες. Μάλιστα σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε δύο κεντρικά καταστήματά το στην Αθήνα αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους όπου φυλάσσονται συγκεκριμένα τιμαλφή που προέρχονταν από ενέχυρο, όπως ορίζει ο νόμος για να είναι δυνατός ο έλεγχός τους, χωρίς να αποδεικνύει έτσι ότι βρίσκονται σε ασφάλεια και να γεννά υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως μαζί με άγνωστους συνεργούς του. Έτσι, συνελήφθη το 2014 και εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα και παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών.
Πριν του απαγγελθούν οι κατηγορίες ο Ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος υπέβαλλε ερώτηση στο υπουργείο οικονομικών στην οποία ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει γίνει φορολογικός έλεγχος στην επιχείρηση και τα υποκαταστήματά Ριχάρδου, επικαλούμενος πληροφορίες ότι διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.
Η απάντηση του υφυπουργού Χρήστου Μαυραγάνη, ανέφερε ότι είχαν γίνει όλες οι δέουσες ενέργειες από το ΣΔΟΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Με λίγα λόγια παραδεχόταν ότι οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κυρίου είχαν ελεγχθεί.
Μετά τη σύλληψη του επικεφαλής των ενεχυροδανειστηρίων ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε νέα ερώτηση ζητώντας εξηγήσεις από τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης για την ολιγωρία που επέδειξαν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ.

Αυτά έγιναν τότε και όμως ο Ριχάρδος συνέχισε το θεάρεστο έργο του μέχρι σήμερα και όπως φαίνεται θα συνεχίσει έτη φωτός ακόμα.


Εάν όμως ο Ριχάρδος είναι αθώος τότε τα κλεμμένα που μας έδειξαν τι ήταν; 
Έστησε η αστυνομία σε βάρος του Ριχάρδου βρώμικο παιχνίδι για να τον ενοχοποιήσει η μήπως κάποιος είδε τους δρόμους του χρυσού να "αλλάζουν", τα κέρδη του να μειώνονται και αποφάσισε να "στείλει μήνυμα" στους "Ριχάρδους" παίζοντας με αστυνομία και δικαιοσύνη;
Σε όλους είναι γνωστό ότι η παγκόσμια φούσκα του χρέους κάποια στιγμή θα σκάσει και τότε όλα θα αλλάξουν καθώς σημερινές "φούσκινες" αξίες, όπως χαρτιά τύπου δολάριο και ευρώ θα είναι κουρελόχαρτα και σταθερές αξίες, όπως ο χρυσός, θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τη δύναμη κάθε χώρας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. 
Η Γερμανία είναι αυτή που το ξέρει καλύτερα από όλους τους άλλους και μεθοδικά ξεκίνησε να συγκεντρώνει τον χρυσό και τα τιμαλφή στο έδαφός της όπως ακριβώς έκανε ο Χίτλερ λεηλατώντας τα πάντα στο πέρασμά του. 
Η κρίση στην Ελλάδα ήταν ευκαιρία για την Γερμανία η οποία ήξερε ότι δημιουργώντας πεινασμένους θα απομυζούσε όλον τον πλούτο της χώρας. 
Το κύκλωμα είχε στηθεί και τα χρόνια των μνημονίων, τα ενεχυροδανειστήρια ...έγιναν ποιο πολλά από τους Έλληνες. 
Χωρίς κανένα θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους και με τους Έλληνες να βιώνουν κατάσταση κατοχής, οι δρόμοι του χρυσού είχαν στηθεί. 
Τα πάντα πήραν το δρόμο για τη Γερμανία μέχρι που η Τουρκία τους χάλασε τη δουλειά. 
Η Τουρκία, όπως παραδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, προμηθεύεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τους Ιρανούς και επειδή οι τουρκικές λίρες με τις οποίες πληρώνουν δεν μπορούν να σταλούν στο Ιράν λόγω των διεθνών οικονομικών κυρώσεων, μετατρέπουν την αξία του μαύρου χρυσού σε αληθινό χρυσό. Παρακάμπτουν έτσι το οικονομικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, πληρώνοντας με ράβδους χρυσού.
Με την τουρκική λίρα να "δέρνεται" καθημερινά η τιμή του χρυσού στην χώρα εκτοξεύτηκε στα ύψη και όπως ήταν φυσικό ...το χρυσάφι άλλαξε πορεία. 
Η Γερμανία σε καμία περίπτωση δεν θα έμενα απαθής και έπρεπε να στείλει το δικό της μήνυμα.
Η συνέχεια είναι γνωστή και ο Ριχάρδος για λίγες μέρες φυλακή. 

Ανδρέας Κεσίδης

















Δημοσίευση σχολίου