του Ασλανίδη Ματθαίου

.....γιατί κάποιοι φυγόμυθοι νεωτεριστές δεν κατάλαβαν , ότι , αν δεν υπήρχαν οι μύθοι που μας έπλασαν , δεν θα υπήρχαν σήμερα Έλληνες και Ελλάδα!
...... ζωντανές ιστορίες μιας μυθικής χώρας , μύθοι ανδρείας από την Σπάρτη , πνεύματος από την Αθήνα και οικουμενικότητας από την Μακεδονία , μύθοι από το αιματοβαμμένο 12 και το επαναστατικό 21 , μύθοι για τον άνθρωπο και όλη την οικουμένη ......
....... και όποιος κλείνει την δύναμη να υποτάξει τη ζωή στο μύθο και όχι το μύθο στη ζωή , αξίζει κανείς να τον μακαρίζει , όχι γιατ' είναι να περάσει ζωή ήρεμη , άπονη και ευτυχισμένη όπως ορίζει την ευτυχία ο όχλος , ακριβώς για το αντίθετο , γιατί βαστάει να αγωνιστεί και να πονέσει ........
 αντί προλόγου  -  προς την φυγόμυθη πολιτική ηγεσία .
''Χαρά στον λαό που δεν θα σταματήσει ως το τέλος να προχωρεί και να πλησιάζει ποιό πολύ στον μύθο του!   Όποιος όμως τον πάρει στα χέρια του και ιδεί , πως δεν του λέει καινούργιο τίποτε από ότι του είχε πει σε περασμένα χρόνια , ας μη γελαστεί και νομίσει, πως τόχε από τότε απόλυτα καταλάβει . Δεν είναι αυτό απόδειξη πλούτου παλιού της ψυχής , φτώχειας  -της καινούργιας ... είναι σημάδι '' .
 (Ανθρωπιστικά 1942  -  Ι. Θ.  Κακριδής)
Για να μας έλθει μετά χρόνου πολλού ο μάγος της αμερικανικής διπλωματίας   - Κίσσινγκερ ,  - στοχεύοντας την αχίλλειο μας πτέρνα και υστερόβουλα τους μεταγενέστερούς του να συμβουλεύει :
........ να πλήξουμε τη γλώσσα , τη θρησκεία , τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα αυτού του  ατίθασου  Λαού , που πλάστηκε από μύθους  , ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολής , των τόσο σημαντικών για τα συμφέροντα των Η.Π.Α. (συμφέροντα σήμερα.... και της Ευρώπης)
   ( TURKISH DAILY NEWS 1997 )
υπάρχει διαφορετική άποψη γι' αυτό που συντελείτε στα Βαλκάνια από Αμερική και Ευρώπη ;
 -  ένα μακρόπνοο και ανθελληνικό σχέδιο στην ευρύτερη περιοχή , υποβάθμισης αν όχι συρρίκνωσης της ''μυθικής'' Ελλάδας ;
 - ένα σχέδιο ιστορικής και πνευματικής αποδόμησης , με προπαγάνδα  κάθε εθνικής υποχώρησης , να παρουσιάζεται ως πυλώνας ασφάλειας για τα Βαλκάνια ;  ( περίπτωση αναγνώρισης Μακεδονικού κράτους )
Σχέδιο μελλοντικής διαχείρισης ... μιας νέας νατοϊκής κατάστασης ... με εργαλείο την χώρα μας στα , αναζητούντα αφεντικό ,  Βαλκάνια ;
  Εμείς όμως εκεί ! αποχαυνωμένοι  στην Δύση ! δεν θέλουμε να το καταλάβουμε... , αλλ' ούτε και να το δούμε.... ,  - διότι :
''  Τυφλούτε γαρ περί το φιλούμενον ο φιλών ''   ( Πλάτωνος νόμοι 731 Ε )
                      ...............................................................
- Μύθος και Δημοκρατία -
'' Η συναναστροφή με τον αρχαίο μας κόσμο τελικά , πολύ λίγο κατόρθωσε να μας μορφώσει , αλλ' ούτε και η επαφή με τον σύγχρονο μπόρεσε να μας αφυπνίσει , και από την τυφλή λατρεία των περασμένων γενεών , πέσαμε στην τυφλή άρνηση των πάντων ,  στην άρνηση του μυθικού μας εαυτού , - όπου , χωρίς μύθο στην φυγή προς τα -μπρός .... , χάσαμε τον προσανατολισμό μας .
''' Πουλήσαμε τους μύθους  μας , για ..... νεφελοκοκκυγίες της Ευρώπης ( .... πολιτείες πουλιών στα σύννεφα - Αριστοφάνης ) , και οι ευρωπαίοι ως σοφοί ..... ηγόρασαν , σοφών ανδρών πονήματα , από χείρας αναξίων Γραικών ....  να τα κρατώσιν ''' .
Αυτός ήταν ο πρώτος ανέντιμος συμβιβασμός του Έλληνα , για να τον διαδεχθούν οι άλλοι ..... , να ανταλλάξει τον μύθο του , με πολιτείες πουλιών .... στα  βρώμικα σύννεφα .... της Ευρώπης !
...... φτώχεια της νεοελληνικής ψυχής  .... σημάδι !
Σε τέτοιο ξεπεσμό , ποτέ δεν διολίσθησε .... αρχαίος λαός  σ' αυτόν τον πλανήτη , θα προτιμούσε τον ακαριαίο θάνατο από την σταδιακή αποσύνθεσή του !
Χάθηκε ο μυθικός άνθρωπος του αρχαίου μας κόσμου ,  αυτόν που έφτιαξε ο Όμηρος '' όχι ως πρόσωπο , αλλά ως ιδέα '' , αυτόν που ως όραμα διατηρούσε ο Πίνδαρος σε μια εποχή που βιαζόταν να τον ξεχάσει , αυτόν που αποκάλυψε ο τραγικός Σοφοκλής - ως Αντιγόνη , αυτόν που οι γλύπτες μας σμίλεψαν - σε αγάλματα και αγγεία , αυτόν για τον οποίο ο Σωκράτης δεν δίστασε - να δώσει και την ζωή του , αυτόν που μέσα του αιώνια τώρα ζουν , - οι ήρωες και τα ιδανικά της φυλής μας .
Ανδρεία , φρόνηση , δικαιοσύνη , αξιοπρέπεια , τιμή , τόλμη και αφοβία , - ενσαρκωμένες αρετές σε μυθικά πρόσωπα και ιστορίες , - εκλαϊκευμένες αλήθειες δυσεξήγητων ιδανικών σε μύθους και παραμύθια  για να μπορέσει η νόηση να τις συλλάβει .
Αυτή ήταν η παιδεία του λαού στον αρχαίο μας κόσμο , για να φθάσουν στο σημείο οι άλλοι να πούν , ότι μέσα στους λαούς ,  ο Έλληνας στάθηκε ο 'ανθρωποπλάστης'!
Αυτή η παιδεία γέννησε την Δημοκρατία η οποία ''από την Ελλάδα απέρρευσε και στην Ελλάδα σήμερα δυστυχώς ... δεν υπάρχει '' , γιατί πάψαμε να είμαστε πρότυπο και γίναμε μιμητές ξένων , γιατί αντικαταστήσαμε προς αυτήν την ευθύνη ημών , σε μισθωμένη διαχείριση .... άλλων .
 Άμεση Δημοκρατία κατά την οποία  η βούληση του λαού αποτελούσε την υπέρτατη εν τω κράτει θέλησιν , με τους πλειοψηφώντας να  αποφασίζουν και τους μειοψηφώντας να υποτάσσονται , με την θέληση της μειοψηφίας να δύναται μεν να εκδηλωθεί και αυτομάτως ως άποψη θνησιγενής να εκμηδενίζεται , η Δημο-κρατία στην αρχαία Ελλάδα .
Και αν , ο εκσυγχρονισμός αυτής από άμεση σε έμμεση κατά το έθιμο του Αγγλόφερνου κοινοβουλευτισμού της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας , έκρινε μη δημοκρατικό ... τον εκμηδενισμό της μειοψηφούσας θέλησης  και θέλησε να λάβει υπόψιν την θέληση αυτής κοινοβουλευτικά  - ως οργανωμένη αντιπολίτευση για δήθεν ....... περισσότερη Δημοκρατία .......  
- πως είναι δυνατόν σήμερα , αναλογικά στην σχέση Λαϊκής βούλησης και Βουλής και  στο όνομα αυτής ...... , να οδηγούμεθα στο παράδοξο της αντιστροφής της , η άποψη της μειοψηφίας του Λαού  να κυριαρχεί και η θέληση της πλειοψηφίας αυτού , να εκμηδενίζεται ως θνησιγενής ;
( Δημοψήφισμα 2015 , και παλλαϊκά συλλαλητήρια δηλωτικά της κυρίαρχης θέλησης του λαού ) !
Τί ακριβώς στο πολίτευμα των Ελλήνων και στην Βουλή με την Δημοκρατία συμβαίνει και η κυρίαρχη βούληση του Λαού δεν αποτελεί την υπέρτατη εν τω κράτει θέλησιν ; 
- παραβίαση αυτής πολιτικών που αυθαιρετούν , ή ,
- δικαίωμα του αστικού πολιτικού συστήματος δια της  ''εμμέσου ... οδού στον Ναό της''  να την παραβιάζει ;
Ούτε ο Βασιλεύς δεν ηδύνατο να βουληθή τι το αντίθετο προς την κυρίαρχον θέλησιν του Λαού στην βασιλευομένη δημοκρατία , για να το ξεπεράσατε και αυτό , ξεπερνώντας τον κρυφό εαυτό σας .
Εξαπατήσατε την εκλογική βούληση του Λαού ως πολιτική εντολή αντίθετη στην εξαθλίωση και τα μνημόνια ( σκληρή διαπραγμάτευση ... με κατάληξη νέα μνημόνια) και τώρα τον ξεπουλάτε ιστορικά , εθνικά και θρησκευτικά  με την επίπλαστη εμπιστοσύνη ... μιας παραπαίουσας .... Βουλής , ερήμην της θέλησής του .  
Τί ακριβώς σημαίνει Λαϊκή κυριαρχία στην έμμεση αστική Δημοκρατία και πως επαληθεύεται αυτή με όλα αυτά που συμβαίνουν ;   - και σε πιο βαθμό οι αντιπρόσωποι του Λαού έχουν δικαίωμα, την κυρίαρχη θέληση αυτού καθώς και αυτής που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν , εντός της Βουλής να την ανατρέπουν ;
''' Σίγουρα μια τέτοια , μη κρατούντος του Λαού .......... Δημο-κρατία ..... δεν έχει αδιέξοδα για το σύστημα... και τον εαυτό της ...., πολύ περισσότερο δε με τέτοια  Αριστερά .... , που θεωρεί ....  την δεδομένη στιγμή της εμπιστοσύνης του Λαού στην ανάδειξη συγκεκριμένης Βουλής , απαλλοτριώση μεταγενέστερής του ... κυριαρχίας ''' .
Έγκλημα εις βάρος της Λαϊκής κυριαρχίας , - και το εγκληματικότερο της κυβέρνησης αυτής που στερείτε   Λαϊκής πλειοψηφίας , να αναζητά συνωμοσιακά στις τάξεις της Βουλής ,  - πλειοψηφία της προδοσίας ! (Το ζήσαμε με την ψήφο εμπιστοσύνης και θα το ζήσουμε σε χειρότερη μορφή στην επικείμενη ψήφιση της συμφωνίας από μειασμάτα της πολιτικής  που λυσασμένα αναζητούν κομμάτι .... εξουσίας ) .
Κολοτούμπες , μεταγραφές , συναλλαγές και αγοραπωλησίες , - τίποτα το μεμπτόν αφού ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό με τέτοια Βουλή και Δημοκρατία !
Να γιατί , όταν η σοφία του νομοθέτη δεν ανταποκρίνεται προς την περί δικαίου συνείδηση του Λαού αποτελεί προσφορά αρρυθμίας στην κοινωνία και υπονόμευση της Δημοκρατίας εντός της Βουλής .
Και το ειρωνικό της υπόθεσης , οι παραβάτες .... αυτής , να αποκαλούν τους δημοκρατικούς πολίτες φασίστες , αναρχικούς και αλήτες ... , κάθε φορά που εξέρχονται της πολιτικής των σιωπής για να διαμαρτυρηθούν ή να  αντιδράσουν .   
Φασίστες , Αναρχικοί και Αλήτες οι Έλληνες , γιατί όταν τοποθετούνται σε θέματα εθνικά , δεν τοποθετούνται με στιγμιαία συνείδηση των εκάστοτε συνθηκών του εκβιασμού της εξαγοράς και της προπαγάνδας , όπως οι περισσότεροι βουλευτές πράτουν , αλλά με διαμορφωμένη συνείδηση που σφυρηλατήθηκε διαχρονικά σε μία μόνο επιλογή και ένα σκοπό , να προστατεύουν τον μύθο τους !
Είτε ο μύθος αυτός είναι ιστορικός ,  - Μακεδονικό
είτε .... θρησκευτικός ,  - σαλαμοποίηση της ορθοδοξίας
είτε .... μύθος Αριστοτελικός , '' περιποιείσθε εαυτώ το καλόν '' , τιμής και αξιοπρέπειας ,  - Δημοψήφισμα 2015 .
Ιστορικά και πνευματικά αποθέματα των ελλήνων , μύθοι και παραμύθια  που πρέπει να χτυπηθούν στην ρίζα το δόγμα  Κίσσινγκερ και έκτοτε στρατηγική των ξένων , με σταυροφόρους τους ντόπιους δοσίλογους  να ξεπουλούν , Έλληνες και Ελλάδα .
Κάπως έτσι  από το '' τίς αγορεύειν βούλεται ; ''   - για τα καλά και προς όλους συμφέροντα της άμεσης Δημοκρατίας φθάσαμε , στο  '' τίς απολογείσθαι τολμά ; ''  της εταίρας  - για τα κακά και δυσοίωνα της Ελλάδας .             
-  ποιος απολογείται όμως σήμερα ή τολμά να απολογηθεί , για την ελεεινή αδοξία που κατάντησε των επιστημών η πατρίς και της Δημοκρατίας η μάνα;
ποιος απολογείται σήμερα που ασώτως δίδομεν σε πλουσιότερους ευρωπαϊκούς λαούς , ότι δύναται βοηθείση την ιδίαν ημών πενίαν ;
-  ποιος απολογείται σήμερα για τα παλαιά των Ελλήνων πράγματα .... , που 'γίναν απεχθεί προγράματα .... στης κλεπτοκρατίας τα χρέη ;
-  ποιος απολογείται σήμερα για τον Ανώτατο .... Θεσμό της Πολιτείας που δεν τολμά να ρωτήσει τον Λαό , τι θέλει και τι πιστεύει ;
''' Ουαί και μυριάκις ουαί στον Έλληνα της  χώρας αυτής , - που δεν απολογείται ουδείς - ''' !!!

                                  ..................

Δημοσίευση σχολίου