Αναμενόμενη ήταν η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό και υλοποιήθηκε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, η οποία κράτησε 40 λεπτά.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ανοίξει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία.
Οι αντιδράσεις του Τσίπρα δείχνουν ξεκάθαρα ότι βιάζεται να υλοποιήσει όλα αυτά για τα οποία έχει πάρει εντολές και αυτός είναι ο λόγος που ζητάει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης καθώς αυτή η διαδικασία θα του επιτρέψει να φέρει το γρηγορότερο δυνατόν στη βουλή την συμφωνία των Πρεσπών η οποία την μεθεπόμενη εβδομάδα θα έρθει στη βουλή προς ψήφιση.

Η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην  κυβερνητική πλειοψηφία πράγμα που διαβεβαίωσε ο Πάνος Σκουρλέτης. Οι πολίτες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι «αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτά τα οποία έχει πει και μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες θα δουν, πράγματι, αλλαγές στην ίδια τους τη ζωή» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και η δήλωση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι η βουλή είναι γεμάτη από καμένους που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τις προσταγές των μεγάλων αφεντικών. 

Οι ορατοί "καμμένοι" αυτή την στιγμή είναι η νεοδημοκράτισα και "φαν" του καραμανλισμού Κατερίνα Παπακώστα, απο τις πασαρέλες, η Έλενα Κουντουρά που τώρα κάνει την υπουργό, κάποιος Βασίλης Κόκκαλης  που τον έκαναν υφυπουργό, ο γνωστός Ζουράρις για τον οποίο δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός. 

Αν κινδυνεύσει να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών τότε πρόθυμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα αλλά και να ψηφίσουν την συμφωνία, θα είναι όλοι οι βουλευτές του κοινοβουλίου με εξαιρέσεις οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού. 


Δημοσίευση σχολίου