Ο ρόλος των πολυεθνικών εταιριών δεν περιορίζεται στην παραγωγή και πώληση των προϊόντων που παράγουν, αλλά παρεμβαίνουν με βρόμικο τρόπο στα εσωτερικά των κρατών μη διστάζοντας να χρησιμοποιούν κάθε είδους μέσα, ακόμα και φόνους, προκειμένου να εξαναγκάσουν κυβερνήσεις να υποταχθούν στην θέλησή τους η οποία πάντα μα πάντα σημαίνει απόλυτη εκμετάλλευση ανθρώπων και πόρων.
Στο παιχνίδι των πολυεθνικών είναι επιστρατευμένα όλα τα ελεγχόμενα μέσα αποβλάκωσης όπως επίσης και η δικαστική εξουσία κρατών όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και όλα τα άλλα καλούδια στα οποία υποτίθεται ότι βασιλεύει η δημοκρατία.
Οι υποταγμένοι, λαός και κυβερνήτες, έχουν ασυλία από στρατιωτικές επεμβάσεις που πάντα γίνονται στο όνομα της δημοκρατίας και ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρει κανένας ότι άνθρωποι πεθαίνουν στους δρόμους απο ασιτία.
Αναφέρουμε τα παραπάνω γιατί τούτες τις μέρες κλιμακώνεται η επίθεση κατά της Βενεζουέλας και του Μαδούρο, στέλνονται τρόφιμα, υπό μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε έναν λαό που τον εξαθλίωσαν «δημοκρατίες» όπως της Αμερικής και τώρα θέλουν να τον σώσουν ενώ δεν βλέπουν την γειτονική Κολομβία στην οποία ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους ενώ οι υποτελείς κυβερνήτες και η άρχουσα τάξη απολαμβάνουν άπειρο πλούτο.     
Εκεί η γνωστή μας εταιρία φρούτων Chiquita δημιούργησε ομάδες θανάτου που δολοφόνησαν χιλιάδες Κολομβιανούς.
Αυτό υποστήριξαν οι 4.000 ενάγοντες που είναι συγγενείς των κολομβιανών θυμάτων των Ηνωμένων δυνάμεων αυτοάμυνας της Κολομβίας (Autodefensas Unidas de Colombia - AUC ).
 Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει το αίτημα συγγενών θυμάτων Κολομβιανών ανταρτών, σχετικά με τη διαβίβαση δικογραφίας για υπόθεση παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους της εταιρείας Chiquita.


Τον Απρίλιο του 2010, μέλη οικογενειών των χιλιάδων θυμάτων παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Κολομβία υπέβαλαν αγωγή εναντίον της Chiquita International, η οποία είχε παραδεχθεί πως χρηματοδοτούσε μία ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση, την AUC (United Self-Defence Forces of Colombia).

Η Chiquita ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει στις πληρωμές έπειτα από εκβιασμούς των ανταρτών, και ως εκ τούτου δε φέρει καμία ευθύνη για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν από εκείνους.
  
Ο καθένας μπορεί να κρίνει και να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα κατά πόσο αυτά τα μαφιόζικα καρτέλ που έφεραν νέο μεσαίωνα στον πλανήτη έχουν δικαίωμα να ομιλούν περί δημοκρατίας και να επιτίθενται με τον πλέον βάναυσο τρόπο ηγέτες και λαούς που …δεν τους κάθονται. 


Έλλη



Δημοσίευση σχολίου