Παρά του ότι σε ότι λέγεται από τα χείλη των μνημονιακών πολιτικών προκαλεί καχυποψία, εν τούτοις ο Τσίπρας αφήνει να διαφανεί ότι το χρέος της χώρας μας είναι υπό διαπραγμάτευση και ότι το κούρεμα είναι προ των πυλών.
ο υπ. Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια
Όμως τα γεγονότα των διαψεύδουν αλλά αυτός συνεχίζει να λέει το ίδιο "παραμύθι" πιστεύοντας ότι θα πείσει τους ψηφοφόρους. 
Από την άλλη πλευρά ο Μεϊμαράκης διαβλέποντας ότι όποιο κόμμα και όποιος πολιτικός αναλάβει να σηκώσει το βάρος των μνημονίων, είναι καταδικασμένος, λέει και ξαναλέει ότι θέλει συγκυβέρνηση ελπίζοντας ότι η εφαρμογή των μνημονίων σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μετριάσει τις απώλειες και πιθανόν να πειστεί ποιο εύκολα ο λαός να αποδεχτεί τον μονόδρομο των μνημονίων. 
Όλα αυτά λογαριασμοί χωρίς τον ξενοδόχο γιατί οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ φαίνεται ότι έχουν απόλυτα ξεκαθαρισμένα τα πράγματα λένε για το επόμενο διάστημα: «Κρατάμε τη μπάλα χαμηλά!». 
Μολονότι λοιπόν στην Ελλάδα εξακολουθούν να ακούγονται φωνές υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης των όρων δανειοδότησης της χώρας ακόμη και μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, οι ευρωπαίοι εταίροι φαίνεται να έχουν αντίθετη γνώμη. 
«Δεν έχουμε κανένα σχέδιο Β» απαντά ο υπ. Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια, στο ερώτημα εάν η ευρωζώνη είναι έτοιμη για ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Επείγει η τήρηση των συμφωνηθέντων και άσε τους Τσίπρες να λένε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που διεκδικεί εκ νέου την πρωθυπουργία με τον διασπασμένο ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει ότι η «μάχη» με τους δανειστές θα συνεχιστεί. Μόλις πριν από τέσσερεις εβδομάδες τα κράτη μέλη της ευρωζώνης ενέκριναν το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 86 δις ευρώ. Κι αυτό μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, παλινωδιών και εκατέρωθεν απειλών για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα μείνει σε αυτό που έχει ήδη συμφωνηθεί, όταν βέβαια όλη αυτή η γενικευμένη αναστάτωση, ο προεκλογικός αγώνας ολοκληρωθεί», δήλωσε ο αυστριακός υπ. Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ. 
Πάντως το κατά πόσο η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση θα κριθεί τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον Σέλινγκ σε περίπτωση που η αξιολόγηση του Οκτωβρίου αποβεί αρνητική, δεν θα είναι δυνατό να καταβληθεί νέα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. 
Από την άλλη πλευρά πιο συγκρατημένος εμφανίστηκε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι οι Έλληνες μπορούν φυσικά δημοκρατικά και ελεύθερα να αποφασίσουν ποιος θα τους κυβερνήσει. Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα αποβεί υπέρ μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα στηρίξει τους όρους της συμφωνίας. «Για αυτό δεν ανησυχώ καθόλου», είπε χαρακτηριστικά.




Δημοσίευση σχολίου