Λάθος στιγμή διάλεξε ο Τσίπρας να επιτεθεί στον Θεοδωράκη καθώς οι δύο διαπλεκόμενοι ξαφνικά βρέθηκαν να αλληλοκατηγορούνται για ...το ποιος είναι ποιο πολύ διαπλεκόμενος!!!.  
Η μάχη των διαπλεκομένων έχει και διαιτητές τους εταίρους των διαπλεκομένων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι, διακριτικά μεν, αλλά μπήκαν στη μάχη.


Έτσι απαντώντας στον Τσίπρα, ο οποίος στο ντιμπέιτ τον αποκάλεσε "υπηρέτη της διαπλοκής", ο ποταμίσιος αντεπετέθη με βαριές καταγγελίες σε βάρος της κυβέρνησης αλλά... και της οικογένειας του Αλέξη Τσίπρα και με αιχμή το θέμα Φλαμπουράρη εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση.
«Εάν όντως είπε ότι το Ποτάμι ή εγώ έχω σχέση με την διαπλοκή έχει πάρα πολύ θράσος να το λέει αυτό, ο πρωθυπουργός μίας κυβέρνησης που είναι βουτηγμένη μέσα στην διαφθορά και την διαπλοκή». είπε ο Θεοδωράκης και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα Φλαμπουράρη : «Ο Φλαμπουράρης ο πνευματικός ηγέτης του κ. Τσίπρα πήρε λεφτά ως υπουργός λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή. Είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης μίας κατασκευαστικής εταιρείας και επειδή, ξέρετε, είμαστε πολύ μικρός τόπος και γνωριζόμαστε, δεν είναι μόνον ο κ. Φλαμπουράρης, είναι και άλλα συγγενικά πρόσωπα του κ. Τσίπρα.
Είναι κι άλλοι άνθρωποι από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που πήραν δημόσια έργα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Και ο κ. Τσίπρας, το είπα, και νόμισα ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια -αλλά αν θέλει να δώσει συνέχεια μπορώ να το πω- έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι εργολάβων. Ο πατέρας του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων. Ο θείος ήταν εργολάβος δημοσίων έργων ξεκινώντας την καριέρα του από την χούντα».
Συνεχίζοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει μία συγκεκριμένη απάντηση στον ελληνικό λαό στο ερώτημα «ποια είναι η σχέση του κόμματος του με τα κυρίαρχα συμφέροντα στην Αθήνα, με αυτούς που ο ίδιος ονομάζει «ολιγάρχες».
«Είναι διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι, όπως οι ίδιοι οι σύντροφοί τους καταγγέλλουν» λέει ο Μεϊμαράκης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος βγαίνει χοντρά κατά του Φλαμπουράρη και του τρώει το ψωμί από το στόμα καθώς μιλάει για ακύρωση της σύμβασης. 
Άνθρακας ο θησαυρός αποδεικνύεται ο Τσίπρας πράγμα που θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενο γιατί όταν οι άλλοι έτρεχαν στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ η οικογένεια Τσίπρα είχε "δουλίτσες".
Το πώς και γιατί βρέθηκε ο Τσίπρας στην αριστερά, μόνο η Περιστέρα μπορεί να μας το πει και φαντάζομαι θα ...μετανιώνει για το λάθος που έκανε.



Δημοσίευση σχολίου