Το νέο που μάχεται το παλιό με γηραιόγλωσση ρητορική παλαιάς κοπής Όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών και ο πολιτικός χρόνος συρρικνώνεται, οι προεκλογικές φιέστες, τα εισαγόμενα και προσοδοφόρα Ντιμπέιτ, οι συγκεντρώσεις, οι συνεντεύξεις, οι αποκαλύψεις που δεν πρόλαβαν το φως της δημοσιότητας μήνες πριν και ξαφνικά αποκαλύπτονται στο παρά πέντε, οι προφητείες των γκάλοπ και των σφυγμομετρήσεων κλπ, σε πλήρη λειτουργία μηχανισμοί υφαρπαγής της ψήφου ενός ανυποψίαστου Λαού που ζει σε εορταστική ατμόσφαιρα την ψευδαίσθηση της ελεύθερης επιλογής του.


Από το Πολιτικό δίπολο στο κομματικό δίπολο εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, χωρίς πλουραλισμό, χωρίς όραμα και προοπτική με καραμέλα διαρκείας που δεν λιώνει ποτέ την καταπολέμηση της διαπλοκής.
Το νέο ήθος στην πολιτική μας ζωή!!! Το ζήσαμε χρόνια τώρα, το καταδικάσαμε και είμαστε πάλι εμείς ως Λαός που του εξασφαλίζουμε την μακροημέρευσή του. 
ΟΙ αρχηγοί των δύο κομμάτων εξουσίας "για εξουσία πρόκειται μη γελιόμαστε" μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα που μετρά με την μεζούρα το πολιτικό τους ανάστημα, να απαντούν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σ'ένα παιγνίδι εντυπώσεων με κομπάρσο τον Ελληνικό Λαό (ποτέ πρωταγωνιστή) που σημειώνει την πετυχημένη ατάκα προκειμένου να βγει ο ηρόστρατος νικητής στα σημεία.


Να χαριεντίζεται ο ένας με την διοίκηση της ΕΡΤ, να παραγκωνίζεται ο άλλος από αυτήν και να σκάει την επομένη ως αντίποινα το ασυμβίβαστο του πρώην Υπουργού Επικρατείας ως μέτοχος κατασκευαστικής εταιρίας σε σύμβαση με το κράτος. Βέβαια όλα νόμιμα στο Νεοελληνικό δίκαιο.
Στο δίκαιο της Κλασσικής Ελλάδας όμως, "άριστη πολιτεία εστιν, όπου οι πολιτευόμενοι, τον ψόγον μάλλον ή τον νόμον δεδοίκασι". Παρ'όλα αυτά το ντιμπέιτ έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης και κατάφερε να μας αποδείξει ότι Τσίπρας και Μεϊμαράκης είναι "δύο ξένοι στην ίδια πόλη.
Η ειδοποιός "διαφορά": Ο πρώτος θα εφαρμόσει το μνημόνιο με προοδευτικό πρόσημο ενώ ο δεύτερος θα το εφαρμόσει με συντηρητικό πρόσημο.

Πάντοτε βέβαια κάτω από το απρόσημο βλέμα του φιλέυσπλαχνου Σόιμπλε. Για την πολιτική ατζέντα Υψίφωνοι - Ημίφωνοι και μάλλον προς το Άφωνοι.
Ο Ντελάλης.

Δημοσίευση σχολίου