Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, χρόνια τώρα, όλοι μιλούν για το μήνυμα της κάλπης.
Λάβαμε το μήνυμα, είναι η φράση που ηχεί στα αυτιά όλων μας μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση και βέβαια όπως πάντα αυτό που συνέβαινε είναι ότι το μήνυμα ελήφθη αλλά δεν διαβάστηκε.  
Στην αναμέτρηση όμως της 20ης Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι δεν υπήρξε μήνυμα, αλλά …ο στόχος επετεύχθη.  


Αρχικά και πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε γραφή, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι με 45,20% αποχή, το ποσοστό που έλαβαν τα κόμματα που θα μας κυβερνήσουν, είναι ΣΥΡΙΖΑ 19,49% και ΑΝΕΛ 2,03%, δηλαδή η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με ποσοστό 21,52% λαμβάνει 155 έδρες και λέει ότι νίκησε ενώ θα έπρεπε να έχει 65 έδρες και η αποχή να ήταν ο νικητής των εκλογών με 136 έδρες.
Ξεπερνώντας την παραπάνω αλήθεια, η αναζήτηση του μηνύματος της κάλπης μας οδηγεί στην "παραφροσύνη" αυτών που αποφάσισαν τις εκλογές και λέω παραφροσύνη για να μην πούμε δολιότητα.
Απευθυνόμενος στο λαό ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα του ΟΧΙ-ΝΑΙ, έλαβε μια καθαρή εντολή την οποία όφειλε να κάνει νόμο του κράτους η να την εντάξει στο Σύνταγμα καθώς αυτή δόθηκε με διαδικασίες "άμεσης δημοκρατίας" η οποία σαφώς είναι κατά πολύ ισχυρότερη της έμμεσης.
Αντί όμως να γίνει αυτό που επέβαλε η εντολή του δημοψηφίσματος, ο Τσίπρας έκανε νόμο αυτό ακριβώς που δεν επέτρεπε το δημοψήφισμα.
Άρα το δημοψήφισμα έπρεπε να ακυρωθεί και ο μόνος δρόμος για να γίνει αυτό ήταν η προκήρυξη εκλογών.
Όμως το αποτέλεσμα της κάλπης της 20ης Σεπτεμβρίου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την θέληση του λαού που εκφράστηκε με το ΟΧΙ καθώς εκεί το 62% είπε ΟΧΙ στα μνημόνια, ενώ τώρα τα μνημονιακά κόμματα έλαβαν ποσοστό 100% και αντιμνημονιακή εκπροσώπηση δεν υπάρχει στη βουλή.
Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα μοίραζε δικά του ψηφοδέλτια, η δε ΧΑ τότε χρησιμοποιούσε την αντιμνημονιακή ρητορική χωρίς να εννοεί αυτά που λέει.
Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου το ΚΚΕ μίλησε για καταστροφή της χώρας εάν θα επέλεγε στην παρούσα φάση την έξοδο από το ΕΥΡΩ, άρα ευθέως στήριζε την αποδοχή των μνημονίων καθώς η μη αποδοχή τους θα σήμαινε έξοδο από την ευρωζώνη, η δε Χρυσή Αυγή ήταν πλήρως στοιχισμένη στις θέσεις του ΚΚΕ καθώς και αυτή έλεγε ότι η έξοδος από το Ευρώ θα πρέπει να γίνει αφού ετοιμαστεί η χώρα και όλα τα υπόλοιπα που θυμίζουν ότι το πουλάκι κάνει πάντα τσίου.
Πώς λοιπόν είναι δυνατόν στην παρούσα βουλή να εκφράζεται η θέληση του λαού τη στιγμή που ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ δύναμη δεν υπάρχει στα έδρανα;
Το μήνυμα της κάλπης αυτή την στιγμή είναι εκτός βουλής καθώς το 45,2% απαξίωσε όλο το πολιτικό σύστημα το οποίο, το μόνο που μπορεί να κάνει τώρα για να τιμήσει τους αφεντάδες του είναι να κάνει μία κυβέρνηση που θα την απαρτίζουν όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένων του αριστερού και δεξιού ψάλτη.




Δημοσίευση σχολίου