Ισπανία και Πορτογαλία μπορεί να επωφεληθούν από την τακτική..."πίνω δηλητήριο, αλλά επιβιώνω πολιτικά"
Ευλογία... ή ακόμη και κατάρα για το σύνολο των κομμάτων της ευρωπαϊκής αριστεράς αποτελεί η νίκη - θρίαμβος που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, στις 20 Σεπτεμβρίου, σχολιάζει σε ένα ακόμη δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, αποτιμώντας τις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου στην Ελλάδα, αλλά και τον αντίκτυπο αυτών στην Ευρώπη.


Κατά το Reuters, η εκλογική νίκη του αριστερού Αλέξη Τσίπρα αποτελεί ευλογία ή κατάρα, καθώς μεταφέρει μεικτά μηνύματα για όλα τα αριστερά και αντι-καπιταλιστικά κόμματα της Ευρώπης, τα οποία δίνουν μάχη για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως τα αριστερά κόμματα μπορούν να νικήσουν στις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, ακόμη κι αν ορισμένα από αυτά ηττήθηκαν (Μ. Βρετανία, Δανία, Φινλανδία) τους περασμένους μήνες.
Την εκλογική... σκυτάλη παίρνουν τους επόμενους μήνες Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, τρεις χώρες που πέρασαν από τη δοκιμασία του μνημονίου.
Οι χώρες αυτές μπορεί να επωφεληθούν από την τακτική..."πίνω δηλητήριο, αλλά επιβιώνω πολιτικά", σχολιάζει, μεταξύ άλλων, το Reuters.
Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, όλοι αποδέχονται ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ωφελήσει το Podemos.
Στην Πορτογαλία ωστόσο ο σοσιαλιστής υποψήφιος Antonio Costa σπεύδει να διαχωρίσει αισθητά τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Αυτά που συζητώνται στην Πορτογαλία δεν έχουν καμία σχέση με όσα συζητώνται στην Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Antonio Costa, μιλώντας σε δημοσιογράφους.


"Πηγή:bankingnews.gr"

Δημοσίευση σχολίου