Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδεχτούν οτιδήποτε που δεν μπορούν να το εντάξουν στον τρόπο που τους έμαθαν να σκέφτονται και να βλέπουν τα πράγματα.


Σε αυτή την αρχή στηρίζονται και οι ελίτ που εκμεταλλεύονται τον πλούτο του πλανήτη και την εργασία των ανθρώπων.
Αυτή λοιπόν η "ολιγαρχία συμφερόντων" βλέπει όλους τους άλλους σαν μάζα την οποία οφείλει να χειραγωγεί και να την έχει πάντα υποταγμένη.
Το πώς λειτουργεί το σύστημα το είδαμε τις δύο φορές που κλήθηκε ο λαός να πάει στην κάλπη.
Το αποτέλεσμα που βγήκε από την κάλπη, όχι μόνο δεν δείχνει την σοφία του λαού αλλά αντίθετα επιβεβαιώνει αυτά που προαναφέρθηκαν, ότι δηλαδή ο λαός λειτουργεί σαν μάζα και είναι κατευθυνόμενος.
Ένα κόμμα, η Λαϊκή Ενότητα, τόλμησε να μιλήσει για την δραχμή και η μάζα τρόμαξε.
Οι εξαθλιωμένοι, οι άνεργοι όλοι αυτοί που το σύστημα τους ξέβρασε για να τους έχει εργασιακή εφεδρεία τρόμαξαν και ψήφισαν κάτι που δεν έχουν και επιπλέον ψήφισαν την παραμονή του δημίου και των δεσμών τους.
Φανταστείτε τη θα συνέβαινε εάν τους έλεγε κάποιος ότι δεν θα υπάρχει ευρώ αλλά η εργασία του είναι νόμισμα και με αυτήν θα μπορεί καλύπτει τις ανάγκες του.
Κατ' ελάχιστο θα γινόταν αντικείμενο χλεύης μέχρι που …κάποιος τρελός ξαναείπε ότι η γη κινείται και έφτιαξε το Bitcoin.
To Bitcoin δημιουργήθηκε ως ένα σύστημα συναλλαγών μέσω Internet και υφίσταται μόνο μέσα στα ψηφιακά συστήματα, δηλαδή δεν έχει υλική υπόσταση δεν υπάρχει κέρμα η χαρτονόμισμα για το Bitcoin. Η αξία του είναι στο ψηφιακό πορτοφόλι του χρήστη.
Μέχρι τώρα δεν ελέγχεται από κανέναν και η λειτουργία του βασίζεται στην επικοινωνία των υπολογιστών μέσω του Internet.
Στο παρόν άρθρο σκοπός δεν είναι να αναλυθεί η να εξηγηθεί η λειτουργία του Bitcoin αλλά να γίνει αναφορά στο πώς οτιδήποτε που είναι έξω από την λογική που θέλουν να σκεφτόμαστε καταφέρνουν να μας κάνουν να το αμφισβητούμε, αλλά και πώς όταν ένα πράγμα που βλάπτει τα συμφέροντα των λίγων και δεν μπορούν να το πολεμήσουν τότε το εντάσσουν στο σύστημα είτε για να  απομειώσουν την αξία του η να το εκμεταλλευτούν οι ίδιοι.
Βλέποντας λοιπόν ότι το bitcoin κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η ελιτ δεν θα έμενε αμέτοχη.
Η επίσημη αναγνώριση του bitcoin ως συνάλλαγμα έρχεται από την Επιτροπή Εμπορίου και Συναλλαγών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (CFTC). 
Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις προς την αναγνώριση του bitcoin ως ενός κανονικού νομίσματος, παρόλο που έχει μακρά ιστορία χρήσης στο web ως ένα virtual νόμισμα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο virtual συνάλλαγμα αναγνωρίζεται ως εμπορικό στοιχείο, ενώ ακόμα υπάρχει μεγάλη συζήτηση αναφορικά με το εάν το νόμισμα αυτό μπορεί να ορίσει συναλλαγές πλήρους νομιμότητας. Η απόφαση της Commodity Futures Trading Commission (CFTC) των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο και κάνει τις όποιες αμφισβητήσεις να μοιάζουν παρελθόν.
Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι πλέον, μετά από μία τέτοια απόφαση, το bitcoin θα πάψει να είναι όσο ελεύθερο ήταν, καθώς θα μπορεί να τεθεί στο ίδιο καθεστώς ελέγχου που διέπει και άλλα νομίσματα, αναφορικά με το πώς και το πότε μπορεί να χρησιμοποιείται με νόμιμο τρόπο.
Μένει να δούμε το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για το bitcoin, καθώς και το εάν μία τέτοια απόφαση θα σημάνει μία σημαντική αλλαγή στην δημοφιλία του ή μία συνακόλουθη αύξηση στην χρήση του για τις συναλλαγές.
Εμείς στην Ελλάδα παραμένουμε ραγιάδες γιατί φοβόμαστε …τη δραχμή.

   

Δημοσίευση σχολίου