Αυτοί που δεν έχουν αν φάνε δεν πρέπει να προβληματίζονται ποιοι τους κλέψανε τα λεφτά.
Τα κλέψανε αυτοί τους οποίους ψηφίσανε και μετά είπανε, στους πεινασμένους, ότι "μαζί τα φάγαμε" και οι πεινασμένοι …τους ξαναψηφίσανε για να τα ξαναφάνε μαζί.


Απλή εξίσωση είναι και κανέναν δεν πρέπει να προβληματίζει. Όταν θέλεις να βρεις τον ένοχο ξεκίνα από τον πολίτικό. Εκεί εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού και εκεί του δίνουν μία ταμπελίτσα που λέει αριστερό ή δεξιό λαμόγιο.
Δεν προκαλεί επομένως καμία έκπληξη, το ότι σε ρεπορτάζ του το MEGA, λέει ότι ο Γιώργος Σταθάκης είναι ο υπουργός που ξέχασε να δηλώσει το ένα εκατομμύριο ευρώ στην δήλωση του "πόθεν έσχες" του.
Ο Σταθάκης είναι άνθρωπος του συστήματος. Είναι αυτός για τον οποίο προέκυψε θέμα για την περίοδο λειτουργίας του ως πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης και λογικό είναι ότι, όταν το σύστημα βρει τέτοιους τους χρησιμοποιεί γιατί τους κρατάει.
Αυτοί αποτελούν την λόγχη της διαπλοκής και εάν δηλώνουν αριστεροί τότε "...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΡΕΡΑ".
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο κ. Σταθάκης - ερωτηθείς σχετικά - ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τα σενάρια που ακούγονται, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι διεξάγεται έρευνα από την επιτροπή πόθεν έσχες και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα δεν θα αναφερθεί στο ζήτημα.
“Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της. Να περιμένετε σε λίγες μέρες την έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί”, δήλωσε.
Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι το ένα εκ. ευρώ δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες για μία μόνο χρονιά και όχι για τρεις, καθώς -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- είχε  δηλώσει το 1 εκ. ευρώ στο πόθεν έσχες κανονικά το 2013 και το 2014.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης είχε δώσει σε συγγενικό του πρόσωπο τα λεφτά για να κάνει μία επένδυση δύο εκ. ευρώ,  και όταν δεν έγινε η επένδυση, του επέστρεψε το ποσό και τότε το δήλωσε.
Έκτακτη συνάντηση με Τσίπρα
Προτού έρθει στο φως της δημοσιότητας το όνομα του κ. Σταθάκη, ο υπουργός είχε έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, διακόπτοντας διυπουργική σύσκεψη που είχε με τον Γιάννη Δραγασάκη και άλλα κυβερνητικά στελέχη στο υπουργείο Οικονομικών.
Η συνάντηση Τσίπρα – Σταθάκη είχε διάρκεια 45 λεπτών και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις έξι, ενώ ο πρωθυπουργός μιλούσε στο τηλέφωνο με την καγκελάριο Μέρκελ.
Σημειώνεται πως ο κ. Σταθάκης είχε δίωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την Τρίτη.
Ο Φλαμπουράρης ο…δεύτερος
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το Mega ισχυρίσθηκεότι ο έτερος από τους δύο υπουργούς με προβληματικό πόθεν έσχες, είναι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε, όπως μεταδόθηκε, ότι όταν ορκίστηκε υπουργός δεν είχε μεταβιβάσει τις μετοχές που κατείχε από την εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.
“Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές μου είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω την μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν”, δήλωσε.
Γεροβασίλη: Να ερευνηθούν όλα
“Όλα πρέπει να ερευνηθούν. Οτιδήποτε προκύπτει για τον οποιοδήποτε πολίτη”, δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους δύο υπουργούς, οι οποίοι ελέγχονται για κενά στη δήλωση πόθεν έσχες.
Πρόσθεσε, όμως, πως ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχει και προστασία όλων των πολιτών και όσων διαχειρίζονται την τύχη της χώρας.
“Δεν ξέρω για ποιους πρόκειται και οφείλω να μην ξέρω γιατί έτσι πρέπει να δουλεύει η επιτροπή για τα πόθεν έσχες”, σημείωσε, τονίζοντας: “Εμένα με αφορά αν η συγκεκριμένη επιτροπή θα κάνει τη δουλειά της”.
Υπογράμμισε ότι δεν είναι δουλειά του Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει για την υπόθεση, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να υποκαταστήσει το όργανο της πολιτείας.


Δημοσίευση σχολίου