Σκηνικό πολέμου στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα του φιάσκου της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών. Ο Β. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί - αν ακολουθήσουν και άλλοι- από μεταβατικός πρόεδρος και να οριστεί κάποιο ιστορικό στέλεχος της παράταξης να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές.

Άμεση ήταν η απάντηση των τριών συνυποψηφίων του με τους Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνουν την παραίτησή τους από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ενώ ο κ. Τζιτζικώστας, μέσω συνεργατών του, απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του από Περιφερειάρχης.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρίας που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εκλογών αλλά και κατά των Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα για προσωπική ηθική βλάβη.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ, κάλεσε τον Γραμματέα της ΚΟ, Γ. Πλακιωτάκη να συγκαλέσει το όργανο με θέμα τον Προϋπολογισμό και επιπλέον να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα που προέκυψαν από τις χθεσινές εξελίξεις.

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι αν...

Επιτέθηκε και στον Άδ. Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον αρκετές φορές "άρτι αφιχθέντα" και ζήτησε να σέβεται όσους "έδωσαν αγώνες για να υπάρχει σήμερα η ΝΔ".

Όσον αφορά το ζήτημα της εταιρίας που ανέλαβε την διεκπαιρέωση των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ήταν γνωστή σε όλους στο κόμμα και υποστήριξε ότι πρόκειται για εταιρία που συνεργαζόταν με το Μέγαρο Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε εγγυηθεί προσωπικά για αυτήν. Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο κ. Βορίδης διατηρεί "δικηγορικές σχέσεις μαζί της" και χαρακτήρισε  υποκριτές όσους προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν ένα τεχνικό, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα. Λίγο μετά τις 13:00 ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε μέσω συνεργατών του ότι όποιος προσπαθεί να τον εμπλέξει με "κουτοπονηριές", κάνουν λάθος.

Όσον αφορά τον κ. Παπαμιμίκο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι από την αρχή δεν του είχε εμπιστοσύνη καθώς δεν ήταν δική του επιλογή αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ζητήσει την παραιτησή του.

Τέλος, χαρακτήρισε τη χθεσινή του σιωπή ως μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες και σημείωσε πως η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μέσω twitter έκανε γνωστό πως, όπως πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αναμένει να πράξει το ίδιο ο κ. Τζιτζικώστας και να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης.

"Πηγή:cnn.gr"


Δημοσίευση σχολίου