Μικρότερη ανάπτυξη θα γνωρίσει η γερμανική οικονομία το 2016 σε σχέση με φέτος, εξαιτίας της εξασθένισης της αισιοδοξίας στις αναδυόμενες οικονομίες και της αβεβαιότητας για τις συνέπειες από τη ροή των προσφύγων στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα ανώτερου γερμανικού ινστιτούτου.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ινστιτούτο IW, η αυξημένη αβεβαιότητα έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες να περικόψουν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη, σύμφωνα με το ινστιτούτο IW.

«Το σερί των ετών με ήπια ανάπτυξη θα συνεχιστεί. Και αυτό οφείλεται στην επιβράδυνση των εξαγωγών σε μια παγκόσμια οικονομία με θεσμικές αβεβαιότητες και αναδιοργάνωση».

Το ινστιτούτο προβλέπει ανάπτυξη περίπου 1,5% για το επόμενο έτος, ποσοστό σχεδόν αντίστοιχο των πρόσφατων εκτιμήσεων από τα άλλα ινστιτούτα, αλλά πιο απαισιόδοξο από την πρόβλεψη της γερμανικής κυβέρνησης για 1,8%. Για φέτος το IW εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 1,75%.

Δημοσκόπηση της IW σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις εμφάνισε ότι το 37,6% των γερμανικών επιχειρήσεων αναμένουν ότι η παραγωγή τους θα αυξηθεί φέτος, σε σχέση με το 43,1% που προβλέπει ανάπτυξη σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήχθη την άνοιξη.

Αλλά μόλις το 14,2% προέβλεψε ότι η παραγωγή τους θα συρρικνωθεί, έναντι του 12,7% που πίστευε το ίδιο στην προηγούμενη έρευνα.

"Πηγή:toxrima.gr"

Δημοσίευση σχολίου