Η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλειας των Δρόμων (ASTRA) εκτιμά ότι περίπου 180.000 οχήματα της VW που συνδέονται με το σκάνδαλο κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελβετίας…


Την προσωρινή απαγόρευση πώλησης των οχημάτων Volkswagen που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων επιδιώκουν οι ελβετικές Αρχές, όπως μεταδίδει το ελβετικό οικονομικό πρακτορείο AWP.
Η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλειας των Δρόμων (ASTRA) εκτιμά ότι περίπου 180.000 οχήματα της VW που συνδέονται με το σκάνδαλο κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελβετίας, χωρίς να έχει ακόμα αποσαφηνιστεί εάν τα εν λόγω αυτοκίνητα θα αποσυρθούν.
Πρόκειται για μοντέλα εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο της Volkswagen, δηλαδή Skoda, Audi, Seat και VW.
Νωρίτερα, η VW ανακοίνωσε πως ορίζει τον Ματίας Μούλερ, πρώην αφεντικό της Porsche, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του σκανδάλου.
Παρά τις προσπάθειες της αυτοκινητοβιομηχανίας όμως, καθημερινά αναδύονται νέα στοιχεία που δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση. Το μεσημέρι, ο γερμανός υπουργός Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, αποκάλυψε ότι η VW χρησιμοποίησε το παράνομο λογισμικό και σε οχήματα με κινητήρες 1,2 λίτρων, κι όχι μόνο σε κινητήρες 1,6 και 2 λίτρων.
Ο κ. Ντόμπριντ προσέθεσε ότι περίπου 2,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα VW στη Γερμανία φέρουν το παράνομο λογισμικό. Η εταιρεία έχει εκτιμήσει πως συνολικά, σε παγκόσμια κλίμακα, το σκάνδαλο αφορά 11 εκατομμύρια οχήματα.
"Πηγή:freskanea.com"


Δημοσίευση σχολίου