Πολιτικό «σεισμό» στην κυβέρνηση και ειδικά στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η κατάθεση-φωτιά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.


Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε με ονοματεπώνυμα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και παρέδωσε έναν φάκελο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει και απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, που φέρεται να κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ.
Ο κ.Πανούσης κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του. Τις απειλές αυτές μάλιστα συνδέει με κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συνδέει, επίσης με τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό, όμως, θα το δει η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη να στηρίξει το κράτος δικαίου και την δημοκρατία από κάθε μορφή παρακράτους» δήλωσε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε λίγο αργότερα «Σέβομαι τους θεσμούς. 
Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει».
Την ίδια ώρα τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, N. Παρασκευόπουλος όσο και ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας θέλησαν να υποβαθμίσουν τις καταγγελίες του Γ. Πανούση οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ είπαν ότι ο Γ. Πανούσης είναι καλός στα αστυνομικά σενάρια. 
Εν τω μεταξύ σε τηλεφωνική επικοινωνία του στον Real Fm ο αντικαταστάτης υπουργός του Πανούση, κ. Τόσκας, ουσιαστικά άφησε υπονοούμενα κατά του Πανούση, λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός δεν κινδυνεύει αλλά και ότι η δημιουργία θεμάτων που έχουν σχέση με την τρομοκρατία αποσκοπεί στο να αποπροσανατολιστεί η αστυνομία από σοβαρά θέματα όπως είναι τα ναρκωτικά, το "λαθρεμπόριο μεταναστών".
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για σχέση οποιουδήποτε μέλους του ΣΥΡΙΖΑ με άτομα που έχουν δεσμούς με το χώρο της τρομοκρατίας και τόνισε πως αν ποτέ προκύψει κάτι, «θα οδηγήσω το θέμα στη δικαιοσύνη».
Ο κ. Τόσκας σχολιάζοντας την θέση Πανούση ότι οι αδιάφθοροι της αστυνομίας είναι στα ίχνη του κυκλώματος που τον απειλή και ότι κάθε αντικατάσταση στελεχών της υπηρεσίας σημαίνει συναλλαγή, είπε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και ότι ο ίδιος πρότεινε την αντικατάσταση υψηλόβαθμων στελεχών της συγκεκριμένης υπηρεσίας.   
Το άδειασμα της υπηρεσίας των "αδιάφθορων" από τον υπουργό και μάλιστα μετά τις καταγγελίες Πανούση για την συγκεκριμένη υπηρεσία, δείχνει ότι ...το πράγμα βρωμάει πολύ.  






Δημοσίευση σχολίου