Όταν γράψαμε (εδώ) για το ότι αυτά που είπε ο Φίλης ήταν κατ' εντολή του Τσίπρα κατακλυστήκαμε από μηνύματα στα οποία μας έλεγαν ότι είμαστε "ψεκασμένοι". 
Όταν η ίδια άποψη εκφράστηκε από την Ραχήλ Μακρή ο κ. Χατζηνικολάου (εδώ) την "μάλωσε" που είναι κακό παιδί. 
Τώρα έρχεται το CNN και λέει αυτά που είπαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά το CNN δεν το "μαλώνει" κανείς ούτε του στέλνει μηνύματα ότι είναι "ψεκασμένοι".


Η δημοσίευση του CNN. 
"Η κουβέντα του κ. Φίλη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δεν εκστομίστηκε τυχαία. Γενικά, έχω την άποψη πως σχεδόν τίποτα δεν λέγεται τυχαία στην πολιτική, πόσο μάλλον από «παλιές καραβάνες» όπως ο Νίκος Φίλης, στον οποίον δεν γίνεται να του καταλογίσουμε άγνοια ή αφέλεια.
Επομένως, όχι μόνο δεν το είπε τυχαία αλλά επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πολύ παραπάνω, όταν ο υπουργός έχει ξαναδείξει τέτοια δείγματα. Υπενθυμίζω την επίθεση του στην κ. Κωνσταντοπούλου για την οποία φέρεται να είπε πως φλερτάρει με την Χρυσή Αυγή και πως «θα την τελειώσουν».
Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δέχτηκε βίαιη επίθεση στην συγκέντρωση των Ποντίων. Είναι τα «απόνερα» των δηλώσεων Φίλη; Υπό μία έννοια, ναι. Στο πρόσωπο του Κουμουτσάκου καθρεφτίζονταν για πολλούς από τους συγκεντρωμένους ο υπουργός και γενικότερα το «κακό» πολιτικό σύστημα. Για να μην είμαστε άδικοι, υπάρχουν πολίτες οι οποίοι απλώς ψάχνουν «μια ευκαιρία». Είναι οι ίδιοι που ότι και να πεις θα το εκλάβουν όπως αυτοί θέλουν. Επίσης, το γεγονός ότι στην επίθεση συμμετείχαν μέλη της Χ.Α. ενδεχομένως να είχε και άλλες σκοπιμότητες, τις οποίες αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να τις χαρτογραφήσουμε.
Ένας λόγος παραπάνω για να είναι ο κ. Φίλης ιδιαίτερα προσεκτικός. Ειδικά με τέτοια «καυτά» θέματα και πόσο μάλλον στις μέρες μας. Δεν δύναται να κάνει υπουργός σε μία τηλεοπτική εκπομπή εύκολα και αβίαστα διαχωρισμό ανάμεσα σε γενοκτονία και εθνοκάθαρση, με φόντο κομμάτι του ελληνισμού. Εκτός εάν δεν θεωρείται ελληνισμός.
Υπάρχει πάντως και μια άλλη διάσταση, αυτή του πολιτικού παιχνιδιού. Εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν και δούμε προσεκτικά, θα διαπιστώσουμε πως το χαρτί του εθνικισμού ανακινούνταν σε συγκεκριμένες στιγμές. Επιλέγονταν να δημιουργηθούν ανάλογα ζητήματα για πολιτικό βεβαίως όφελος πάντα και το έκαναν συγκεκριμένοι χώροι.
Ευελπιστώ πως ο σημερινός υπουργός γνωρίζει καλά τις σημερινές συνθήκες και δεν εφαρμόζει ανάλογες τακτικές."


Δημοσίευση σχολίου