Η αυτοί η εμείς.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι το πήρε απόφαση.
Η αυτοί η εμείς.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με Μέρκελ και Ολάντ ήταν ξεκάθαρος.  “Ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει. Η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία και στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει όποια κι αν είναι η απόφαση του Eurogroup".
Η θα μιλάμε με οικονομικούς όρους η με πολιτικούς. Εάν αυτό δεν ξεκαθαριστεί τότε η νίκη της οικονομίας σε βάρος της πολιτικής και των πολιτών θα είναι σαρωτική.
Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία.
Με αυτό ως πυξίδα κινήθηκε η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Όποιος παρακολούθησε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θυμάται ότι ενώ ο Σαμαράς μιλούσε σαν λογιστής της Συγγρού, ο Τσίπρας δεν του ανέφερε κανένα νούμερο.
Πολιτική είναι η μάχη ήταν η θέση του εξ' αρχής. Η υιοθέτηση αυτής της θέσης ήταν επιβεβλημένη γιατί με οικονομικούς όρους η μάχη είναι χαμένη. Το χρέος δεν βγαίνει με αριθμούς και αυτό το ξέρουν καλά όλοι.
Δυστυχώς για τον Τσίπρα, στην ηγετική ομάδα της αντιπολίτευσης παραμένουν άνθρωποι που είναι εξαρτώμενοι από Χριστοφοράκους.
Δέν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι ο Χριστοφοράκος αποτελεί όπλο στα χέρια της Μέρκελ γιατί με αυτόν ελέγχει όλο το βρώμικο πολιτικό σύστημα της χώρας.  
Δεν είναι μόνο τα υποβρύχια και τα βαπόρια αλλά είναι και μικροποσά (της τάξης των 150.000Ε για το τηλεφωνικό κέντρο του Μητσοτάκη) με τα οποία ταΐστηκε πλήθος γερμανοτσολιάδων.  



Δημοσίευση σχολίου