Μετωπική επίθεση εξαπολύει στον Στουρνάρα η κυβέρνηση και όχι άδικα.
Ο Στουρνάρας είναι ο εκφραστής της θέλησης των δανειστών.  Είναι ένας χαφιές που αμείφτηκε ποικιλότροπος με για τις υπηρεσίες του.
 Ένας άσημος τύπος που προσχώρησε σε ομαδούλες προβληματισμού και έγινε ορατός στα αφεντικά του λόγω της κυρίαρχης άποψης του, γνωστής ως "ναι σε όλα".
Διορισμένος υπουργός οικονομικών , διορισμένος τραπεζίτης σε θέση θεματοφύλακα τοκογλυφικών συμφερόντων, δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανοχή της κυβέρνησης προς το πρόσωπό του εκλήφθηκε ως αδυναμία με αποτέλεσμα να παρέμβει με ένα κατάπτυστο κείμενο που το ονόμασε έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος.
"Αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια απόπειρας παρέμβασης και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής και στη λειτουργία του κοινοβουλίου. Αποτελεί αυτή η επιστολή μια πολύ καλή αφορμή και ευκαιρία ώστε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους να τον καλέσει να εξηγήσει για ποιον λόγο με αυτό τον τρόπο παρεμβαίνει επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να διαμορφώσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική και αποτελεσματική διεκδίκηση", είπε η πρόεδρος της Βουλής.
Η Ραχήλ Μακρή είπε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του "ταγματασφαλίτη" Στουρνάρα.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της ελληνικής κυβέρνησης.

Δημοσίευση σχολίου