Αντισταθείτε

Σε δημοσίευμα με τίτλο εφάπαξ φόρος 10% σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, ακίνητα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ την 1η Ιουλίου του 2015 η γερμανική κεντρική τράπεζα δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας εάν κυριαρχήσει το ναι στο αυριανό δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των γερμανών τραπεζιτών ο φόρος 10% στις καταθέσεις, τις μετοχές , τα ομόλογα και γενικότερα στον πλούτο, ευθυγραμμίζεται με την αρχή της εθνικής ευθύνης σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη άλλων χωρών.  
Τέτοιες ιδέες είναι "γενόσημα" διαφόρων "οικονομολόγων" όπως θέλουν να χαρακτηρίζονται οι σχεδιαστές προγραμμάτων κλοπής.
Αν υποθέσουμε ότι έχουν δίκιο και οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις κυβερνήσεις τους, τότε η ευθύνη τους αρχίζει και τελειώνει με την ψήφο τους βάση της οποίας εκλέγουν την κυβέρνησή τους.
Όμως όταν η ψήφος τους βιάζεται με παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων, όταν η παραπληροφόρηση, η λάσπη και η τρομοκρατία είναι τα κύρια γνωρίσματα που κατευθύνουν την ψήφο τους, τότε για ποιά ευθύνη μιλάμε;
Όταν εξουσίες πέραν αυτών που καθορίζει το σύνταγμα παρεμβαίνουν για να φέρουν στην εξουσία όλους αυτούς που καταδυνάστευσαν και λήστεψαν τη χώρα, για ποιά ευθύνη μιλάμε;
Για ποιά ευθύνη και για ποιά δημοκρατία μιλάμε όταν εξουσίες ασκούνται πλέον όχι από δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες αλλά από διορισμένο πολιτικό προσωπικό που απειλείται με Χριστοφοράκους.
Σε τι είδους εκβιασμούς καταφεύγουν προκειμένου να κάνουν κωφάλαλους, σαν τον Καραμανλή, να λαλούν.
Αυτές οι επτά μέρες του φασισμού που βιώσαμε όλοι μόνο ένα πράγμα υπαγορεύουν.
Αντισταθείτε γιατί αν δεν το κάνουμε τότε ο μεσαίωνας θα είναι παράδεισος μπροστά σε αυτό που έρχεται. 

Δημοσίευση σχολίου