Το ΟΧΙ του Κιλκίς.

Με συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μίλησαν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα και την σημασία του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Στην στήριξη  πολιτών υπέρ' του όχι στο Κιλκίς μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας Τάσος Κουράκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης.
Ο κεντρικός ομιλητής ανέφερε γιατί είναι αναγκαίο να δοθεί δύναμη στον πρωθυπουργό με την ψήφο της Κυριακής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς απευθυνόμενος στους πολίτες του νομού ανέφερε:
Φίλες και φίλοι θα τρίζουν τα κόκαλα των ηγετών που οραματίστηκαν πράγματι μια ενωμένη Ευρώπη, μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης, της Ισότιμης συμμετοχής και όχι την Ευρώπη, όπου κυριαρχούν οι Αγορές, η Ανισότητα, την Ευρώπη όπου ο ισχυρός προσπαθεί να υποτάξει τον αδύναμο.
Σ’ αυτή την Ευρώπη δυστυχώς επιθυμούν κάποιοι, να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Αγαπητοί μου συμπολίτες, η διενέργεια του δημοψηφίσματος προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν τη βούλησή τους για το προτεινόμενο πρόγραμμα των δανειστών και μόνο για αυτό, με ένα ΟΧΙ ή με ένα ΝΑΙ, είναι μία δημοκρατική διαδικασία που επέλεξε η Κυβέρνηση και συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, ώστε να εκφράσει την άποψή του ο ελληνικός λαός.
Ήρθε η ώρα, ο λαός να πάρει τις τύχες του και την τύχη της χώρας στα χέρια του.
 Ήρθε η ώρα, να αποφασίσει για το μέλλον του και το μέλλον των επόμενων γενεών με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και έχει την ωριμότητα αυτή να το πράξει.
Με την πράξη της αυτή η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ουσιαστικά επιστρέφει την εξουσία στον ίδιο το λαό.
Θεωρεί, πως οι πολίτες πρέπει να έχουν λόγο για το πώς επιθυμούν να πορευθεί η χώρα.
 Σε αντίθεση με τις πρακτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων,
 οι οποίοι αποφάσιζαν χωρίς να υπολογίζουν τους πολίτες,
θεωρώντας τους μάλιστα ότι είναι ανώριμοι να αποφασίσουν σε σημαντικά θέματα που κρίνουν το μέλλον τους.
Μάλιστα, η συνήθης πρακτική τους ήταν, αντί της διαπραγμάτευσης να υπογράφουν ό,τι τους υπαγόρευαν.
Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυ-πουργός, Αλέξης Τσίπρας έχουν τοποθετηθεί υπέρ του «ΟΧΙ» στο περιεχόμενο της πρότασης των δανειστών.
Μία πρόταση, την οποία αν κανείς εξετάσει σε όλες τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνει, οδηγεί μαθημα-τικά σε οικονομική αυτοκτονία, σε έναν αργό θάνατο.
Να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πως πίσω από το ΝΑΙ, κρύβεται η απόλυτη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα, αρκεί να δούνε ποιοι το στηρίζουν.
Δεν είναι τυχαίο, πως ούτε οι δανειστές αλλά ούτε τα εσωτερικά παπαγαλάκια τους, που στηρίζουν τις προτάσεις αυτές, δεν μιλούν για το περιεχόμενο της προτεινόμενης πρότασης,
παρά μόνο επικαλούνται το επιχείρημα εξόδου από το ευρώ και την ευρωζώνη, θέλοντας να επηρεάσουν τη βούληση και να υποτάξουν το φρόνημα του ελληνικού λαού.
Στην προσπάθειά τους αυτή, συνωμοτεί το σύμπαν, θεοί και δαίμονες.
Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε  την απαράδεκτη συμπεριφορά των ιδιωτικών ΜΜΕ.
Την εικόνα που παρουσιάζουν, μπορεί κανείς να την παρομοιάσει με Κοράκια, που πέφτουν να κατασπαράξουν τα θύματά τους,
εκτελώντας προφανώς τις εντολές των αφεντικών τους. Ούτε στη χούντα είχαμε τέτοια προπαγάνδα, λυσσάξανε, έπεσαν πλέον οι μάσκες.
Αρκεί να σας πω, πως είναι τα ίδια αφεντικά που εν καιρώ κρίσης, παίρνανε εκατομμύρια δάνεια τη στιγμή μάλιστα που χρωστούσανε στις ελληνικές τράπεζες κάποια εκατομμύρια. Ενώ αυτά συνέβαιναν, ένας αγρότης, ένας επαγγελματίας, ένας μαγαζάτορας ή ένας μικροεπιχειρηματίας, προκειμένω να διασώσει την επιχείρηση του,
δεν είχε πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα ούτε για ένα χιλιάρικο.
Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπο-λίτευσης, που ταυτίζονται πλήρως με τις θέσεις των δανειστών,
το κάνουν προφανώς για να δικαιολογήσουν την πολιτική που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια οδηγώντας τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πως η πρόταση των δανειστών, είχε τα χαρακτηριστικά εκείνα του τελεσίγραφου και κυρίως έδινε το στίγμα της προ-στασίας του πλούτου
 και την επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων για μια ακόμη φορά.
Θα αναφερθώ σε ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο πρόγραμμα και τα οποία αποδέχονται ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τα απορρίπτει η σημε-ρινή κυβέρνηση θέτοντάς τα σε δημοψήφισμα.
1. φορολόγηση του Αγροτικού εισοδήματος από 13 σε 26%
2. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% στο 100%
3. Κατάργηση της απαλλαγής φόρου των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000Ε
4. Κατάργηση επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο για τους αγρότες
5. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
6. Τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ.
7. Αύξηση του ΦΠΑ από 13 στο 23% των αγροτικών εφοδίων
8. Επιπλέον προτείνουν περικοπές των συντάξεων,
9. Αύξηση γενικώς για όλους του ορίου ηλικίας στα 67,
10. Κατάργηση του ΕΚΑΣ - αύξηση της ΔΕΗ στο 23%,
11. Κατάργηση της προστασίας της 1ης κατοικίας από πλειστηριασμούς,
12. Κατάργηση του ακατάσχετου ποσού μέχρι 1.500Ε μισθών κα συντάξεων κ.α.
Αυτά είναι ορισμένα από τα μέτρα που καλούμαστε την Κυριακή να ψηφίσουμε αν τα αποδεχόμαστε η όχι.
Φίλες και φίλοι, η φιλοσοφία του προγράμματος αυτού, κινείται στη λογική να διασωθούν και να ευημερούν οι αριθμοί και να υποφέρουν οι πολίτες.
Αυτό μεταφράζεται στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών
Δεν είναι τυχαίο, πως το προτεινόμενο πρόγραμμα, από πλευράς των εταίρων χαρακτηρίστηκε από πολλούς ειδικούς  μάλιστα, ως «Η κόλαση του Δάντη».
Η ταύτιση πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας με τη λογική των δανειστών, δηλώνοντας υποκριτικά ότι στηρίζουν την ελληνική προ-σπάθεια της Κυβέρνησης, έδωσε το δικαίωμα στους εταίρους να σκληρύνουν τη στάση τους, τη στιγμή που διαφάνηκε πως υπά-ρχουν πολιτικές δυνάμεις
που είναι διατεθειμένες να υπηρετήσουν τη δική τους πολιτική, την οποία βίωσε ο λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.
Πρέπει να επισημάνουμε πως όλα αυτά τα μέτρα που μας πρότειναν, εξωθούν τον ελληνικό λαό σε πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση.
Οι επιπτώσεις αυτές, αφορούν όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.
Η τελευταία ανήθικη πράξη -και είναι ντροπή για την Ευρώπη- ήταν να περιορίσει η ΕΚΤ τη ρευστότητα προς τις ελληνικές Τράπεζες,
με αποτέλεσμα να επιβληθεί το capital controls, ώστε να επηρεαστεί η βούληση του ελληνικού λαού για το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Αυτή η κίνηση δεν έγινε τυχαία. Έγινε μεθοδευμένα και οργανωμένα προκειμένου να σταλεί μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης να μην τολμήσουν άλλες πολιτικές επιλογές από αυτές που επικρατούν σήμερα. Σε αντίθετη περί-πτώση θα υποστούν τα ίδια με τους Έλληνες.
Τέλος, αγαπητοί μου συμπολίτες,  ας μην επηρεαστούμε από τις μεθοδεύσεις αυτές που οδηγούν σε πλήρη υποταγή τον ελληνικό λαό και ας πούμε ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στο προτεινόμενο πρόγραμμα,
ώστε η Κυβέρνηση να έχει στο χέρι ένα ισχυρό χαρτί για μία πιο αποτελεσματική και βιώσιμη συμφωνία.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, «πως το σήμερα  μπορεί να ανήκει σε μας, όμως το αύριο ανήκει στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.»

Με ένα ηχηρό «ΟΧΙ», λέμε ΝΑΙ στο ευρώ, λέμε ΝΑΙ στη Ευρώπη των λαών.

Δημοσίευση σχολίου