Σε όλους είναι γνωστό, μα περισσότερο σε αυτούς που ετοίμασαν αυτό το σχέδιο σε βάρος της χώρας μας, ότι αυτή η κρίση δεν θα διαλύσει μόνο το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, αλλά προκειμένου να επιβληθούν τα μέτρα και για να πειστεί ο λαός ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος, θα χρειαστούν πολλά πολιτικά ανδρείκελα. 


Το παιχνίδι το ζούμε εδώ και πέντε χρόνια και πλέον και οι ελάχιστα ασχολούμενοι με την πολιτική έχουν την εμπειρία και την παιδεία να διακρίνουν ποιός είναι ...ο πονηρός.
Αυτό που έγινε με το ΣΥΡΙΖΑ δεν προέκυψε εξαιτίας του λάθους χειρισμού εξαιτίας της απειρίας των κυβερνώντων, αντίθετα υπήρχε σχεδιασμός, μέσα καθώς επίσης και οι άνθρωποι που θα το υλοποιούσαν.
Το σχέδιο είναι απλό. Ανέθεσε μεγάλες ιδέες να τις υλοποιήσουν μικροί η ακόμα και "δικοί σου" άνθρωποι. Αν αυτοί αποτύχουν θα απαξιωθούν τα οράματα και οι ιδέες.
Αυτό συνέβη και τώρα με τον Τσίπρα και παρά του ότι τα δεδομένα λένε ότι το παιχνίδι ήταν προμελετημένο, εν τούτοις πάντα ένα αγγελάκι λέει ότι μπορεί απλά να μην ήταν έτσι αλλά ήταν μικρός ο Τσίπρας για να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο παιχνίδι.
Δεν μπορούσε να αναλύσει τον στρατηγικό σχεδιασμό του παιχνιδιού όπως του τον παρουσίαζε ο Βαρουφάκης και δεν τόλμησε να πάρει τα αντίστοιχα ρίσκα γιατί πίστεψε ότι έτσι θα έβλαπτε πολύ περισσότερο το λαό.
Και έτσι να είναι όμως αυτό που του καταλογίζει ο "κοινός νους" είναι ότι αυτό έπρεπε να το αντιληφθεί πολύ νωρίτερα και επιπλέον υπο οποιεσδήποτε συνθήκες δεν μπορεί να παραβλέψει κανένας ένα αποτέλεσμα που προήλθε από την κάλπη των Ελλήνων.
Αυτό το 62% εκφράζει την ιστορία μας και όλα αυτά που μας προσδιορίζουν σαν έθνος. Δεν είναι ένα νούμερο που ήρθε τυχαία.
Στις προσεχείς εκλογές ο ίδιος λαός θα ξανακληθεί να πει τη γνώμη του και είναι τερατώδες λάθος και θα αποδειχτεί ολέθρια τακτική, εάν ο Τσίπρας πιστεύει ότι έχει την αποδοχή έστω και το 30% του ποσοστού του δημοψηφίσματος.
Ο λαός έστειλε στα τάρταρα και μισεί το ΠΑΣΟΚ γιατί τους πίστεψε και αυτοί τον πούλησαν, θα είναι κρίμα να απαξιωθεί στο όνομα ενός Τσίπρα, ολόκληρη η αριστερά.
Δεν φταίει το Ευαγγέλιο αν ο Παππάς είναι πούστης.
γράφει ο Ανδρέας Κεσίδης.
   

Δημοσίευση σχολίου