Τι έκαναν οι Έλληνες με το ΟΧΙ



Μήπως ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας και μαζί με αυτόν το κόμμα του, ήταν διατεθειμένοι να καταψηφιστούν από το λαό γατί δεν μπορούσαν να αποδεχθούν  τους όρους των πιστωτών, γιατί με τον τρόπο αυτό θα καταπατούσαν τα πιστεύω τους και τις προεκλογικές του υποσχέσεις αλλά ...ο λαός μπορούσε;

Από την πλευρά των πιστωτών θα ήταν πιο λογικό να δουν και να αποδεχτούν αυτή την προσφορά και να παρατείνουν το τρέχον πρόγραμμα κατά μία ή δυο εβδομάδες. 

Έτσι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα υπό κανονικές συνθήκες. Με τον τρόπο που έγινε επικράτησε το χάος, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Τα μεγάλα αφεντικά επέβαλαν στα πρωθυπουργικά γραφεία των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών την άποψή τους ότι η αποπομπή της Ελλάδας θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημία στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα από το κόστος της παραμονής της. Με αυτήν την λογική αμφότεροι όφειλαν να επιδείξουν συμβιβαστική διάθεση γιατί διαφορετικά η Ευρώπη θα ήταν χαμένη. 

Αφού λοιπόν πίστευαν ότι όλοι πρέπει να συμβιβαστούν όφειλαν να αποδεχτούν το δημοψήφισμα και να το αφήσουν να εξελιχτεί ομαλά ελπίζοντας, τόσο οι εταίροι όσο και ο Τσίπρας, ότι θα επικρατήσει το ΝΑΙ. 

Όμως το ΟΧΙ και ο τρόπος που αυτό ήρθε χάλασαν τα σχέδια όλων.

Επανέφερε τον προβληματισμό για το Ευρώ ενώ παράλληλα κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς αυτό.

Ερωτήματα, που εύλογα δημιουργούνται , αμφισβητούν την νομισματική ένωση που δεν μπόρεσε εδώ και πέντε χρόνια, να τιθασεύσει την κρίση χρέους της Ελλάδας παρόλο που η χώρα αντιστοιχεί μόλις στο 2% του συνόλου των οικονομικών μεγεθών της ευρωζώνης.   

Ένας άλλος προβληματισμός που γεννάται στα μεγάλα αφεντικά είναι το ότι τα "προβατάκια" φεύγουν από το μαντρί και αντί να οδηγούνται σε συμβιβασμένα και πλήρως ελεγχόμενα κόμματα, οδηγούνται σε ακραίες επιλογές όπως ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολίτες που ψηφίζουν ακραία, επενδυτές που αμφιβάλουν, μια κυβέρνηση που αρνείται να συμβιβαστεί, είναι τρόμος για την νέα τάξη πραγμάτων και κοστίζει πολύ. 

Το κλείσιμο των τραπεζών που επέβαλαν, τους στοίχισε πολύ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υποταχθεί γιατί τον Νοέμβριο ψηφίζει η Ισπανία και το κίνημα διαμαρτυρίας Podemos βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις. 

Το ΟΧΙ ανέτρεψε τα πάντα και έστησε το νέο σενάριο. Για την Ελλάδα δεν επιτρέπεται να υπάρξει άλλη συμβιβαστική φόρμουλα μέσω μιας νέας παράτασης ενώ ταυτόχρονα η κρίση που δημιουργήθηκε από την λάθος ψήφο προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία να επιβληθεί μια κοινή, δεσμευτική οικονομική πολιτική, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για το μέλλον του ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ ή Ευρώπη;

"Ο ελληνικός λαός υποφέρει λόγω της ξεροκεφαλιάς του αριστερού λαϊκιστή Τσίπρα"

Το έργο ΣΥΡΙΖΑ η Ευρώπη δεν τους βγήκε και τώρα πρέπει να το πληρώσουν. 

Κώστας Συμεωνίδης



Δημοσίευση σχολίου