Φαίνεται ότι τα προβλήματα καλά κρατούν και στην ομογένεια, όπου οι εκεί κόντρες δημιουργούν καραμπόλες οι οποίες προκαλούν δημοσιεύματα όπως το παρακάτω, στον τύπο της ομογένειας,


Παραλίγο να αναβληθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.
Ο λόγος, ότι, ο μεγάλος πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, βρίσκεται στην Αθήνα γιά επαφές, αφού είναι αποφασισμένος να ''ηγηθεί'' παγκόσμιας ''Οργάνωσης Απόδημων'', γιά να μας δοξάσει, μαζί με τον συνάδελφό του πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας Βοστώνης (γνωστόν από υπόθεση ''έρανος γιά Μυρτώ'').
Ο πρωθυπουργός, αισθάνθηκε ότι χωρίς την παρουσία του πρόεδρου Γαλάτουλα στη Νέα Υόρκη, η επίσκεψή του χάνει το κύρος και την σημασία της, αλλά συνεργάτες και σύμβουλοί του τον έπεισαν τελικά, να μην αναβάλει το ταξίδι του, με την λογική ότι ''εκτός από τον Π. Γαλάτουλα, υπάρχει και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γιά αναμνηστική φωτογραφία''.

  Σύμφωνα με άλλες -μη διασταυρωμένες- πληροφορίες, ο Π. Γαλάτουλας, ασυγκράτητος με την φόρα που έχει πάρει, ενδέχεται να θέσει υποψηφιότητα και γιά πρόεδρος της ''Νέας Δημοκρατίας''.

Δημοσίευση σχολίου