Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη θέσει εαυτόν υποψήφιο ενώ η Ντόρα φαίνεται να μην τον στηρίζει.



Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος αλλά ακόμα κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Η πρώτες δηλώσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ έρχονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αφορούν την σχέση του με την Ντόρα για την οποία είπε: «Έχουμε στενή σχέση, αλλά δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά». Μάλιστα, πρόσθεσε φανερά ενοχλημένος: «Για το αν με στηρίζει θα ρωτήσετε την ίδια γιατί δεν το ξέρω».

«Θέτω υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ επειδή πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο κόμμα μας. Το κόμμα χρειάζεται ένα reboot», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, για να συνεχίσει, λέγοντας: «Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να καθυστερήσει η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, απ” τη στιγμή που άνοιξε το θέμα ο Β. Μεϊμαράκης. Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να θέσω υποψηφιότητα λόγω του ονόματος μου. Έχω αποδείξει πια ότι έχω τα εχέγγυα. Ζητώ να δουν τον Κυριάκο πέρα από το όνομα Μητσοτάκης».

Μάλιστα, ανέφερε: «Τιμώ τον κ. Μεϊμαράκη αλλά διαφωνώ μαζί του. Θέλω πολίτες να έρθουν και να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αλλάξει από πάνω προς τα κάτω».

Από όσα διαδραματίζονται στην παρούσα φάση στον χώρο της ΝΔ, είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι η οικογένεια Μητσοτάκη διχάστηκε. Κατά συνέπεια αυτή η αντιπαράθεση Ντόρας - Κυριάκου θα είναι λάθος να εκληφθεί από τους άλλους δελφίνους ότι είναι πραγματική.

Η σεναριολογία που μπορεί να αναπτυχθεί γύρω από αυτό το θέμα, σίγουρα είναι μεγάλη όμως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα φανεί η αλήθεια.

Εάν η υποψηφιότητες είναι δύο και δεν υπάρξει "λαγός η λαγοί"  τότε ο Μεϊμαράκης είναι καλό να δει Ντόρα και Κυριάκο σαν ένα και να τους βάλει απέναντι γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να …"χτυπηθεί εκ' των έσω"

Πάντως η πραγματική θέση της Ντόρας θα φανεί από τον τρόπο με τον οποίο θα εκφράσει την αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Κυριάκου. Εάν η αντίδρασή της δείχνει ότι θα αντιπαρατεθεί στηρίζοντας, για παράδειγμα, ενεργά τον Μεϊμαράκη τότε το βέβαιο είναι ότι παίζει τον ρόλο του δούρειου ίππου στο στρατόπεδο του Μεϊμαράκη.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς φαίνεται ότι η φασιστική πτέρυγα Σαμαρά είναι δεν έχει συνοχή και είναι στη φάση που …"προσπαθεί να ρισκάρει το μετέωρο βήμα του πελαργού" για να καταγράψει δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις συναντήσεις, που θα έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αρχικά με τον Κώστα Καραμανλή και εν συνεχεία με τον Αντώνη Σαμαρά, από τις οποίες θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, όχι για το εάν θα στηρίξουν τον Μεϊμαράκη, αλλά για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς είναι το αναλώσιμο του Καραμανλισμού και εχθρός της Ντόρας και του Κ. Μητσοτάκη, άρα Ντόρα και Σαμαράς είναι δύσκολο να βρεθούν στην ίδια πλευρά.  

 



Δημοσίευση σχολίου