Η κοινότητα της Μεταμόρφωσης Σισλή προχωρά στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης Σωτήρος του Σισλί

Η Κοινότητα της Μεταμόρφωσης του Σισλή έλαβε την επίσημη άδεια από την Πολεοδομία και τις αρμόδιες
υπηρεσίες για την ριζική ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται στο Νεκροταφειακό συγκρότημα στην περιοχή του Σισλή.

Σύμφωνα με την κοινότητα οι εργασίες θα κρατήσουν περίπου 20 μήνες και θα γίνουν με αυτεπιστασία από την κοινότητα, ενώ οι πόροι που θα χρειαστούν αγγίζουν τις 800.000 Λίρες (270.000 Ευρώ) ενώ την αποκατάσταση θα αναλάβουν καθηγητές από την Ελλάδα, αφιλοκερδώς.


Οι πόροι θα είναι της κοινότητες αλλά δεκτές θα είναι και οι προσφορές καθώς και οι προτάσεις για ενίσχυση, μιας και πέρα από το ιστορικό βάρος του νεκροταφείου το οποίο αποτελεί ζωντανό μνημείο της Πολίτικης Ρωμιοσύνης αποτελεί και ένα έργο με μεγάλη σημασία για την διαρκή λειτουργία τόσο του ναού όσο και του νεκροταφειακού συγκροτήματος.

Υπενθυμίζεται πως το Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος αποτελεί το μεγαλύτερο Νεκροταφείο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στη Τουρκία, ένα από τα μεγαλύτερα του είδους στην Μέση Ανατολή και υπολογίζεται πως φιλοξενεί περισσότερους από 84.000 συμπολίτες μας, με μια μέση κίνηση 8-10 εισόδων τον μήνα. Λειτουργεί οστεοφυλάκιο καθώς και κατάστημα με λουλούδια.

Για πληροφορίες και για ενίσχυση των εργασιών μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα +90 212 252 88 85 κ. Σεβαστή Μπαρμπαλώνη. 

"Πηγή:omogeneia-turkey.com"

Δημοσίευση σχολίου