Οι επιδρομές των Ρώσικων αεροσκαφών οι οποίες πλήττουν θέσεις της ISIS ανατρέπουν τα δεδομένα στην περιοχή η δε Τουρκία βλέποντας ότι τα σχέδιά της ανατρέπονται παρεμβαίνει στις εξελίξεις με απειλές οι οποίες προς το παρόν παραμένουν στα λόγια.  


Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει "ο τρόμος να ριζώσει" ή "τετελεσμένες καταστάσεις" δίπλα στα σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά την έναρξη από τη Ρωσία αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.
"Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στον τρόμο να ριζώσει ή μονόπλευρες 'τετελεσμένες' καταστάσεις ακριβώς δίπλα στα σύνορά της", ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Βουλή.
Ρωσικά μαχητικά εξαπέλυσαν σήμερα για δεύτερη ημέρα αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, θέτοντας στο στόχαστρο περιοχές που ελέγχονται από μια συμμαχία ανταρτών στην οποία περιλαμβάνεται μία οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα, αλλά όχι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τους οποίους η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι είχε χτυπήσει.
Τουρκμενική οργάνωση της αντιπολίτευσης δήλωσε πως ορισμένες από τις επιθέσεις που διενήργησε χθες η Ρωσία έπληξαν εγκαταστάσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και σκότωσαν δεκάδες αμάχους.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι ισχυρισμοί σύμφωνα με τους οποίους άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε ρωσικές αεροπορικές επιδομές στη Συρία είναιόλεμος προπαγάνδας".
Το βέβαιο είναι ότι η ομπρέλα που έστησε η Ρωσία πάνω από την Συρία είναι αδύνατον να παραβιαστεί με άλλο τρόπο παρά μόνο αν εμπλακούν όλες οι πλευρές σε πόλεμο, πράγμα που θα είναι ολέθριο για τον πλανήτη.


Δημοσίευση σχολίου