Με απουσία Καραμανλή από την ονομαστική ψηφοφορία της βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο.Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου δόθηκε ο νυν υπερ' πάντων αγών από όλους τους βουλευτές-ντίλερ των συμφερόντων των νταβατζήδων των μέσων ενημέρωσης τον ρόλο των οποίων είδαμε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ιδιαίτερα δε στο δημοψήφισμα του "ΟΧΙ" όπου ξεπέρασαν εαυτούς.


Το αποτέλεσμα εκείνου του δημοψηφίσματος ήταν φτύσιμο στο κατεστημένο των καναλαρχών οι οποίοι, όπως φάνηκε σε όλη την διάρκεια της συζήτησης αυτών των ημερών, έχουν καλά "σβερκομένο" τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και την ΝΔ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου πριν από την ψηφοφορία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καταφέρθηκε με βαριές καταγγελίες κατά του επιχειρηματία Δ. Γιαννακόπουλου για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι του έστελνε μηνύματα με sms στα οποία ζητούσε "χατίρια". 
 Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμένος είπε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος του ζητούσε να μην μπει ο Σταύρος Κοντονής στην κυβέρνηση και να τοποθετηθούν φιλικά προσκείμενοι άνθρωποί του στο υπουργείο Υγείας.
Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος, προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, και αφότου είχε σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, ο Δ. Γιαννακόπουλος τού έστειλε εκ νέου sms, σε διαφορετικό ύφος αυτή τη φορά, στο οποίο έγραφε ότι «αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα, να μη με λένε Γιαννακόπουλο»!
«Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι», είπε ο Π. Καμμένος, «ότι πέρασαν οι εποχές που ο μπαμπάς τους έπαιρνε τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα όταν τους έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη στα πάρτι της Μυκόνου». 
Και συνέχισε αναφερόμενος ευθέως στον Δ. Γιαννακόπουλο: «Αυτός ο άνθρωπος διεκδικεί άδεια για τηλεοπτικό σταθμό. Αλλά να ξέρει ότι το νταβατζιλίκι δεν θα περάσει από αυτή τη Βουλή».
Σημειώθηκε επίσης έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, με τον κ. Βενιζέλο να χαρακτηρίζει όψιμο φίλο και συνεργάτη του Γάλλου Προέδρου Φρ. Ολάντ τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά να ανταπαντά ότι η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία αναγνώρισε τον λάθος δρόμο που την οδήγησε ο νεοφιλελευθερισμός, όπως και το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ.



Δημοσίευση σχολίου