Και με τον πόλεμο του νομίσματος, η Κίνα δηλώνει την παρουσία της ως ηγέτιδα δύναμη του πλανήτη.  Το γουάν ενισχύθηκε 0,6 τοις εκατό την Παρασκευή για να κλείσει στα 6,3171 έναντι του δολαρίου και ταυτόχρονα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι εξετάζει ένα πρόγραμμα δοκιμών στη Σαγκάη (ελεύθερη ζώνη εμπορίου) το οποίο θα επιτρέψει σε εγχώριους επενδυτές να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό άμεσα.
Όλα δείχνουν ότι το Πεκίνο λαμβάνει μέτρα για να διεθνοποιήσει το γιουάν (ή γουάν) και να αμφισβητήσει την κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ.  Η Κίνα ανταγωνίζεται το δολάριο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα από το 2010.
Το ΔΝΤ δήλωσε ότι το γουάν ήταν πιθανό να συμπεριληφθεί στο καλάθι αγορών του ταμείου των αποθεματικών νομισμάτων σύντομα. Η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί το Νοέμβριο.

Πλέον το γουάν έχει γίνει το τέταρτο χρησιμοποιούμενο νόμισμα στις διεθνείς πληρωμές. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ξεκίνησε ένα παγκόσμιο σύστημα πληρωμών που παρέχει διασυνοριακές συναλλαγές σε γουάν και ταυτόχρονα Κίνα και Γερμανία ανακοίνωσαν τη σύσταση νέας πλατφόρμας συναλλαγών γιουάν, που ονομάζεται CEINEX προκειμένου να ενισχυθεί η χρήση του νομίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημοσίευση σχολίου