Στρατευμένο όλο το πολιτικό σύστημα υπό την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε στην κάλπη για να ψηφίσει το καθιερωμένο ΝΑΙ σε όλα.
Το πεδίο αντιπαράθεσης των κομμάτων στη βουλή περιορίστηκε σε φραστικές "επιθέσεις" για …να έχουν να λένε.


Κουνώντας χεράκια και ποδαράκια, αυξομειώνοντας τον τόνο της φωνής και γενικά κάνοντας ότι είναι αναγκαίο για να υπάρχει μία εικόνα αντιπαράθεσης, τα γιουσουφάκια της βουλής φροντίζουν για το θεάμον κοινό το οποίο δεν φαίνεται να καταλαβαίνει και πολλά από αυτά που γίνονται, απλά όταν φτάνει η ώρα τα νομοσχέδια να αγγίξουν τα συμφέροντά του τότε ψελλίζει κάτι.
Η όλη κατάσταση δεν ξενίζει κανέναν καθώς κατά πως έλεγαν οι πρόγονοί μας το πολιτικό σύστημα είναι ακριβώς ίδιο με τον λαό που το εξέλεξε. Άρα τα 300 γιουσουφάκια είναι μικρογραφία ημών και υμών και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε και εμείς όταν πάμε στην κάλπη.

Ναι σε όλα εμείς, ναι σε όλα και τα γιουσουφάκια.

Υπό αυτήν την οπτική γωνία βλέποντας τα πράγματα, ο συμπαθής Άδωνις "απειλή" τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, λέγοντας αλλοίμονο σας εάν εκλεγώ, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα στο λαό ότι αυτοί που μας κυβερνούν τώρα, τα νομοσχέδια των οποίων με χαρά ψηφίζω, είναι ανίκανοι γιατί δεν εφαρμόζουν γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις. Αν εκλεγώ εγώ αρχηγός της ΝΔ και κάνετε το λάθος και με ψηφίσετε για πρωθυπουργό, θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.  

Ο Κουβέλης, τώρα που έφυγε η αριστερά η ότι έμοιαζε με αριστερά, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να ξαναγυρίσει στο σπίτι του και ο Μχαλολιάκος κάνει αντίσταση γιατί τα μέτρα δεν τον ικανοποιούν και θα ήθελε κι άλλα.
Στιγμιαίες αναλαμπές φαίνεται ότι έχει ο Βασίλης Λεβέντης στη βουλή και κατά πως δείχνουν τα πράγματα, το πρόβλημα το μετέδωσε και στους βουλευτές του.

Συναισθηματικά δεν είμαι έτοιμος να ψηφίσω το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε ο εισηγητής της ένωσης κεντρώων και …μετά από ταχύρρυθμη αγωγή, είπε και αυτός το ναι σε όλα, ενώ ο αρχηγός του σε μία από τις αναλαμπές του έλεγε ότι είναι γελασμένοι όλοι τους αν νομίζουν ότι εκφράζουν το λαό. Αν και η άποψή μας είναι ότι αυτόν τον λαό αυτοί τον εκφράζουν.

Έχοντας αυτούς απέναντί του, για αντιπολίτευση και τους τοκογλύφους δίπλα του, για κυβέρνηση, ο Τσίπρας είναι ο πλέον ευτυχής πρωθυπουργός του πλανήτη και με αυτό τον αέρα, έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι όλα αυτά που κάνει είναι φασιστικά αλλά ο ίδιος, για το καλό του λαού, οφείλει να είναι υπηρέτης του φασισμού.







Δημοσίευση σχολίου