Η Τουρκία συνεχίζει το «χαβά» της και την τακτική της παραβίασης του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας ακόμη και μία μέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από F16 της γείτονος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, δεν έκαναν «βόλτα» πάνω από το Αιγαίο, μόνο μία μέρα. Και αυτή ήταν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, την ημέρα της κατάρριψης του SU-24.
Από τις 25 μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου έγιναν συνολικά επτά παραβιάσεις και τέσσερις παραβάσεις στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη. Τέσσερα από αυτά τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική και ενημερώθηκε αρμοδίως και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Το ερώτημα είναι, εάν υποθέσουμε ότι θα αντιδράσουμε, μπορούμε;

Οι αναλογίες δυνάμεων έχουν ανατραπεί προ πολλού και σήμερα οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να παράσχουν καμία προστασία σε περίπτωση που οι Αμερικάνοι δώσουν το πράσινο φώς στην Τουρκία να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα. 

Δημοσίευση σχολίου