"Αυτό που έκαναν οι εταίροι στον Τσίπρα ήταν μια ιστορική συνωμοσία"


Οι εκπρόσωποι των δανειστών συνήψαν πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες ολιγάρχες, και εμπόδισαν το υπουργείο Οικονομικών να συγκεντρώσει στοιχεία για να πιάσει φοροφυγάδες, δηλώνει σε συνέντευξη του σε αυστριακή εφημερίδα ο Γιάνης Βαρουφάκης. 


Κατηγορεί επίσης τους Θεσμούς ότι διέλυσαν τον ΣΔΟΕ, καθώς η διάλυση και η υπαγωγή των αρμοδιοτήτων του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εξόδων, προβλέπεται, στη συμφωνία με την ΕΕ. 

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει επίσης στην Wirtschaftsblatt ότι δεν είναι ένα ανορθόδοξος πολιτικός αλλά ένας πολιτικός που έκανε «ορθόδοξες» προτάσεις σε μια Ευρώπη που επιδιώκει «ανορθόδοξες» λύσεις. Σημειώνει ότι εκείνος δεν είχε ζητήσει να μην υπάρξουν όροι για τη διάσωση της Ελλάδα, αλλά, όπως λέει, ήθελε αυτοί οι όροι να μπορούν να εκπληρωθούν. 

Σύμφωνα με τον ίδιο οι όροι του μνημονίου που εφαρμόζεται τώρα εγγυώνται την αποτυχία. Επίσης, καταγγέλλει ως «μεγάλο ψεύδος» των Ελβετών τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος απέρριψε συμφωνία που του είχαν προτείνει και τονίζει ότι εκείνοι αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για το ύψος των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες. 

Δηλώνει τέλος ότι αυτό που έκαναν οι εταίροι στον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου ήταν μια συνωμοσία που θα μείνει στην Ιστορία.

"Πηγή: www.lifo.gr"


Δημοσίευση σχολίου