Επειδή ο πόλεμος μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά εμείς θα καταλάβουμε τι συμβαίνει μόνο όταν θα μας το πει το MEGA και επειδή η μάχη αρχίζει να έχει "τεχνικά χαρακτηριστικά" πέρα από ανθρώπινες ζωές θα κάνουμε μία σύντομη αναφορά στους τύπους των αεροσκαφών που "αερμοάχησαν" πάνω από την Συρία για με σκοπό να διαφημίσουμε τον καλύτερο φονιά.



Το ρωσικό Su-24 και το τουρκικό F-16 ήταν οι σημερινοί μονομάχοι και το θεάμον κοινό οφείλει να έχει άποψη για να μπορεί να "καφενίζει" στηρίζοντας, με επιχειρήματα, τους εμπόρους του θανάτου. «Μαχόμενο Γεράκι» εναντίον «Ξιφομάχου» η σημερινή μονομαχία και δύο προς ένα η αναλογία.

Οι ονομασίες που προαναφέρθηκαν αφορούν τα δύο πολεμικά αεροσκάφη κατασκευής ΗΠΑ και Ρωσίας, το F-16 Fighting Falcon και το Su-24 Fencer, αντίστοιχα.




Τα Su-24 Fencer χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση αποστολών αέρος-εδάφους και αναγνώρισης και στελεχώνουν, ως επί το πλείστον, το στόλο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Η ανάπτυξη του Su-24 άρχισε το 1961. To Su-24 μπορεί να χρησιμοποιήσει βόμβες γενικής χρήσης διαφόρων τύπων. Αυτές μπορεί να είναι κατευθυνόμενες με λέιζερ, βλήματα αέρος-αέρος, βλήματα αντιραντάρ, αέρος-επιφάνειας, αέρος-εδάφους, φορείς βομβιδίων, χημικά όπλα ακόμη και πυρηνικές βόμβες!




To F-16 Fighting Falcon (Μαχόμενο Γεράκι) είναι το πιο διαδεδομένο καταδιωκτικό πολεμικό αεροσκάφος που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.
Είναι ένα ελαφρύ καταδιωκτικό και καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό που διακρίνεται για την ταχύτητα, την ευελιξία, την ικανότητα στροφής και περιστροφής. Σήμερα είναι ο κύριος τύπος καταδιωκτικού αναχαίτισης στο στόλο της πολεμικής αεροπορίας 24 χωρών, λόγω του ευρηματικού σχεδιασμού του. Το F-16 θεωρείται από τους πιλότους του, το πιο εύκολο στην χρήση.


Τα ελληνικά F-16 θεωρούνται από τα πιο προηγμένα στον τομέα τους και από ότι φαίνεται σύντομα θα κληθούν να αποδείξουν την αξία τους για τα λεφτά που στοίχισαν και τις μίζες που φαγώθηκαν για την προμήθειά τους.





Δημοσίευση σχολίου