Αυτήν την εβδομαδα ένα κινηματογραφικό τσουνάμι θα τα πάρει όλα και θα τα σηκώσει.
Ένας Πόλεμος των Άστρων έρχεται με ένα marketing οδοστρωτήρα που δεν πρόκειται να αφήσει καμία ταινία απείραχτη. Μόνο το καταπληκτικό «Η Μητέρα μου» και το «Joy» της Τζένιφερ Λώρενς υπάρχουν για να αντισταθουν στο ισωπεδωτικό «Η Δύναμη που Ξυπνά».
Star Wars Η Δύναμη Ξυπνάει Περιπέτεια ΗΠΑ / 2015
Σκηνοθεσία: Tζέι Τζέι Έιμπραμς
Παίζουν : Χάρισον Φορντ, Ντόμναλ Γκλίσον, Άντι Σέρκις,
Μαρκ Χάμιλ, Όσκαρ Άιζακ, Κάρι Φίσερ, Ντέιζι
Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Λουπίτα Νιόνγκ’ο,
Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς, Πίτερ Μέιχιου
Τι Συμβαίνει:
Όταν πριν από ένα χρόνο ο κυριώτερος designer του Τζωρτζ Λούκας Ralf McQuarrie o οποίος έτσησε κυριολεκτικά τους χαρακτήρες της πρώτης τριλογίας απεβίωσε, έμοιαζε πολύ δύσκολο ο ηλικιωμένος πια Λούκας να διαχειριστεί την τεράστια δημοτικότητα και το budget του Πόλεμου των Άστρων σε ένα νεο project. Χρειαζόταν ένας παραγωγός με τεραστια πιστοληπτική ικανότητα και όνομα που να «μετράει» στην αγορά. Έτσι ο Λούκας μοσχοπούλησε το προϊόν του σε μια μεγάλη εταιρία που μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Την Ντίσνεϋ. Η Ντίσνεϋ πήρε το προϊόν και ξεκίνησε ένα νέο κύκλο πωλήσεων ανανεώνοντας το και φέρνοντας καινούργιο «αίμα» στους καινούργιους «πελάτες». Έτσι ξεκίνησε μια καινούργια περιπέτεια για τον Πολεμο των Άστρων και μπήκε μπροστά ένα δυναμικό Marketing που εδώ και ένα χρόνο δεν έπαψε να κινεί το ενδιαφέρον μας για τη νέα ταινία. Έτσι «Η Δύναμη» ξύπνησε και σάρωσε τα ταμεία και τα ρεκόρ! Δεν υπάρχει επένδυση παγκοσμίως που να αποδίδει τόσο πολλά χρήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο μια πετυχημένη ταινία!
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ντίσνεϊ, Μπομπ Ίγκερ, η επική ταινία «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» έπιασε τα $528 εκατομμύρια σε εισπράξεις, παγκοσμίως, το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της.
Η Ντίσνευ και ο Άμπραμς έφεραν πάλι στις οθόνες μας μερικούς από τους παραδοσιακούς σταρ όπως τον Χάρισον Φορντ την Κάρι Φίσερ, τον Μαρκ Χάμιλ και τον Άντονυ Ντάνιελς και τους μπόλιασε με καινούργιους ηθοποιούς (και ένα καινούργιο ρομπότ) που από εδώ και πέρα θα τραβήξουν το κάρο της διαστημικής saga που μοιάζει πια σαν την κόκα κόλα: Ένα επεισόδιο το χρόνο είναι απαραίτητο.
Το φετινό επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην εύρεση του Σκάϊουωκερ και η ιστορία ξεκινά νε πλέκεται με μια μικρή ρακοσυλλέκτρια που ψάχνει για ανταλλακτικά διαστημοπλοίων. Σιγά σιγά θα έρθει σε επαφή και θα γνωριστεί με μια σειρά από νέους χαρακτήρες που θα αναμιχθούν με τους παλιούς όπως τον Χαν Σόλο (Χαρισον Φόρντ) και την Πριγκίπισσα Λη (Κάρι Φίσερ) και η περιπέτεια θα ξεκινήσει με πολύ δράση dogfights διαστημοπλοίων και σκληρή αναμέτρηση με τους απογόνους του κακού Σιθ.
Δεν έχει νόημα να προδώσουμε την καλοστημένη ιστορία της ταινίας που αν την απογυμνώσεις λίγο καταλαβαίνεις πως στην ουσία πρόκειται για μια πανάκριβη ταινία δράσης με πολύ εξελιγμένα εφέ.
Είναι σίγουρο πως οι εφηβικές ηλικίες θα την αγκαλιάσουν. Το ογκώδες και ισοπεδωτικό marketing μέσα από δεκάδες Fan Events σε όλο τον κόσμο έχει αναλάβει τα πάντα...
"Πηγή:iefimerida.gr"

Δημοσίευση σχολίου