Στιγμές δόξας ζει η Θεσσαλονίκη καθώς είναι η πόλη που μετά τον ξεπουλημένο Παπούλια, που του ακύρωσε την παρέλαση και τον έστειλε στο διάολο, σήμερα ματαίωσε και τα εγκαίνια που θα έκαμνε ακόμα ένας πεταμένος της κυβέρνησης των ξεπουλημένων αριστερών.

Η αντίσταση του αγροτικού κόσμου απέναντι σε αυτούς και σε όσους σέρνονται στα τέσσερα, είναι η ελπίδα της Ελλάδας.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο συλαλλητήριο των αγροτών με αφορμή την αγροτική έκθεση Agrotica!
Χιλιάδες αγρότες πολιόρκησαν το Βελλίδειο, ενώ πολλοί επιχείρησαν να εισβάλουν στον χώρο των εγκαινίων αλλά τους απώθησαν δυνάμεις των ΜΑΤ με χρήση χημικών. Τα εγκαίνια θα έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου οποίος τελικά δεν εμφανίστηκε ποτέ!
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ματαιώνονται τα εγκαίνια
«Η ΔΕΘ – HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.
Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.»
Σύμφωνα με το star.gr  όλα ξεκίνησαν όταν οι υπεύθυνοι της έκθεσης AGROTICA, ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα στους αγρότες ότι δεν θα εγκαινιάσει την έκθεση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου.
Τότε οι εξαγριωμένοι αγρότες απάντησαν ότι θέλουν να εγκαινιάσουν εκείνοι την έκθεση και προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο. Οι αστυνομικοί τους έκαναν έλεγχο και τότε άρχισαν να σπρώχνονται και να δημιουργούνται επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα.
Οι αγρότες έβγαλαν τις μαγκούρες, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με την χρήση χημικών. Στην συνέχεια έπεσαν δυο μολότοφ και χειροβομβίδες. Μάλιστα ένα δέντρο πήρε φωτιά δίπλα στο Βελλίδειο από κάποια κροτίδα λάμψης.
Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται πάνω από 20.000 αγρότες από τον Έβρο και ολόκληρη την Μακεδονία, ενώ ο Λευκός Πύργος »βουλίαζει» από τα τρακτέρ.
Οι αγρότες προσπάθησαν να αναποδογυρίσουν και μια κλούβα των ΜΑΤ.
Αυτή την ώρα στο πλατύσκαλο του Βελλιδείου είναι παρατεταγμένες τέσσερις σειρές από άνδρες των ΜΑΤ και από κάτω είναι οι μαινόμενοι αγρότες.Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου