Aπόλυτο και προσωπικό βατερλώ του Τσίπρα η εντολή από τον “φίλο” Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Όπως θυμάστε τον Σεπτέμβριο ο Τσίπρας κόμπαζε ότι δεν θέλει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και άφηνε να εννοηθεί ότι μπορεί να το διώξει.
Ήταν μια ακόμη επική στιγμή λαϊκισμού του Ελληνα πρωθυπουργού ο οποίος έλαβε το Χρυσό Βατόμουρο του Χειρότερου Διαπραγματευτή της Χρονιάς από το Χάρβαρντ. 
Την ίδια ώρα ο Τσακαλώτος τριγυρνάει με στυλ ρακένδυτου στην Ευρώπη και λέει το παραμύθι του.
Μέτοχοι της Eldorado Gold που θέλει να τιμωρήσει ο σκληροτράχηλος Σκουρλέτης είναι μεταξύ άλλων η Blackrock, η JP Morgan και άλλοι κολοσσοί απέναντι στους οποίους ορθώνουν το πολιτικό τους εκτόπισμα ο Τσίπρας και ο Σκουρλέτης.
Έκτακτη συμμετοχή στο κυβερνητικό τσίρκο: Προκόπης Παυλόπουλος!
Τρία μηνύματα λοιπόν απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Τρίτης. Πρώτον, ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο σκηνικό του ελληνικού προγράμματος, δεύτερον ότι το χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο και τρίτον ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η ελάφρυνση του χρέους είναι θέμα αρχής για τη χώρα του και υπογράμμισε πως το ΔΝΤ πρέπει «να παραμείνει στο σκηνικό» καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις.
O Τζακ Λιου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ανέφερε πως είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.
Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα  ανέφερε ο Τζακ Λιου.
Ο ίδιος σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.
kourdistoportocali.com


Δημοσίευση σχολίου