Εκτός του ηλεκτρονικού συστήματος δημοσίων συμβάσεων, που διασφαλίζει μεγαλύτερη διαφάνεια, θα διενεργούνται τουλάχιστον έως τον Απρίλιο του 2017 οι διαγωνισμοί για δημόσια έργα.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής:

Την εξαίρεση των αναθέσεων από τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς ζήτησε το ίδιο το υπουργείο Υποδομών, με το επιχείρημα ότι το προσωπικό του υπουργείου δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένο, ενώ και το ηλεκτρονικό σύστημα χρειάζεται να περιβάλει και άλλες παραμέτρους για την διενέργεια των διαγωνισμών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως, οι επίμαχες συμβάσεις είναι οι μοναδικές προϋπολογισμού άνω των 60.000 ευρώ που εξαιρέθηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα. Επίσης, στη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος έχουν εκπαιδευτεί 4.900 υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ η ένταξη των διαγωνισμών για τα δημόσια έργα στο σύστημα προβλεπόταν σε νόμο που έχει ψηφιστεί το 2013.

Η είδηση είναι πραγματικά εξωφρενική κι ακόμα πιο σοκαριστική είναι η απροθυμία των κομμάτων και των ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα. Η χώρα συνειδητά αρνείται να περάσει στην ηλεκτρονική εποχή της διαφάνειας και της λογοδοσίας και ουδείς ασχολείται.

Άξιοι της μοίρας μας.

Υ.Γ Αν ο κ. Σπίρζης κατηγορεί άδικα τους δημοσίους υπαλλήλους και πάει να κρυφτεί από πίσω τους, περιμένω από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους να αντιδράσουν και να τον εκθέσουν.
 

Δημοσίευση σχολίου