Πραγματικά συγκλονιστικές φωτογραφίες δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Radikal από την πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, Cizre, όπου εδώ και μέρες διεξάγονται σκληρότατες μάχες με συμμετοχή ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους αντάρτες.

Οι εικόνες θυμίζουν τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας ενώ τα βομβαρδισμένα σπίτια και οι λεηλατημένοι δρόμοι απεικονίζουν έντονα τογ γεγονός ότι στην περιοχή αυτή εντός της τουρκικής επικράτειας διεξάγεται ένας παρόμοιος πόλεμος με αυτόν τον αιματηρό πόλεμο της Συρίας, για τον οποίο κανένα από τα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ δεν κάνει καμία αναφορά, λες και όλοι έχουν τυφλωθεί και δεν βλέπουν αυτό που γίνεται μπροστά τους.

Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από το εσωτερικό της πόλης αυτής στην περιοχή Nur Mahallesi, όπου τα πάντα έχουν ερειπωθεί και οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εσωτερικοί προσφυγές μέσα στην Τουρκία.
Ο πόλεμος αυτός διεξάγεται με ιδιαίτερη ένταση σε δυο επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, συγκεκριμένα στις επαρχίες Σιρνάκ και Ηακαρί, όπου το αίμα ρέει καθημερινά και η Άγκυρα στέλνει συνεχώς και νέες δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τους Κούρδους.
Να σημειώσουμε ότι ο υπαρχηγός του ΡΚΚ, ο Cemil Bayık, απειλεί πλέον ανοιχτά ότι ο πόλεμος θα μεταφερθεί και στις επαρχίες της κεντρικής και δυτικής Τουρκίας, απειλώντας ακόμα και την ίδια την τουρκική ακεραιότητα.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δημοσίευση σχολίου