Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Γκάνα ο Ιταλός πρωθυπουργός επιτέθηκε στις Βρυξέλλες και το υπαλληλικό κράτος που στήθηκε για να ταΐζει υπαλλήλους των τοκογλύφων. 

Η λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης απαιτεί σοβαρή στρατηγική και όχι σχεδιασμό πανικού της τελευταίας στιγμής. Εμείς πλέον δεν δεχόμαστε μαθήματα από τις Βρυξέλλες.
«Δεν χρειάζονται φθηνές μικροπολεμικές», ανέφερε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σε παρέμβασή του στο κοινοβούλιο της Γκάνας, κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές στην Αφρική.
«Τελείωσε η περίοδος κατά την οποία η Ευρώπη μας έλεγε τι πρέπει να κάνουμε. Δίνουμε στις Βρυξέλλες 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο και λαμβάνουμε 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε να δουλέψουμε, αλλά δεν δεχόμαστε μαθηματάκια», πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι.

Σύμφωνα, τέλος, με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «είμαστε σε μια φάση κατά την οποία η Ευρώπη απέχει από τις αξίες των ιδρυτών της, οι οποίοι, πριν 60 χρόνια, υπέγραψαν την Συνθηκη που έδωσε ζωή στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα».

Δημοσίευση σχολίου