Μια διαφορετικού - κατ' άλλους ίσως συνωμοσιολογικού - τύπου προσέγγιση για τις στοχεύσεις της Γερμανίας σε σχέση με τα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές στην Ελλάδα, κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο του στην Bild.


Εκκινώντας από την εκτίμηση ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξοφληθούν τα ελληνικά χρέη απέναντι στη Γερμανία, «δεδομένου ότι η χώρα έχει απολέσει το ένα τρίτο των δημοσίων εσόδων και του ΑΕΠ της, οι τράπεζες δεν είναι καν σε θέση να παράσχουν δάνεια σε επικερδείς επιχειρήσεις» ο πρώην ΥΠΟΙΚ σημειώνει: «Απομένει το ερώτημα αν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αθήνα με τις ευλογίες του Βερολίνου βοηθούν πραγματικά την Ελλάδα να εξοφλήσει τα χρέη της απέναντι στη Γερμανία».
Οπως υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, η πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα κατά κύριο λόγο η αποπληρωμή των δανείων και θέτει το ερώτημα μήπως η γερμανική κυβέρνηση έχει «εντελώς διαφορετικές, κρυφές προθέσεις».
Ο τίτλος του άρθρου του Γ. Βαρουφάκη είναι εύγλωττος:       «Θέλουν στα αλήθεια πίσω τα λεφτά τους;», απευθυνόμενος στον γερμανό ψηφοφόρο.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου