Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν αντέχει άλλο, ισχυρίζονται αμερικανικές πηγές και η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει τάχιστα… οικουμενική Κυβέρνηση, για να προλάβει τα γεγονότα (οικονομικά και εθνικά).

Επιλέγουν για Πρωθυπουργό τον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν θα έχει κομματικά άγχη και θα μπορέσει να λάβει τα μέτρα που χρειάζεται η Ελλάδα για την οικονομία της, αλλά και τολμηρές θέσεις στα εθνικά θέματα.


Λέγεται ότι ο τέως Πρωθυπουργός είναι ενήμερος των αμερικανικών σχεδίων, αλλά δεν έχει πει το «ναι» και παραμένει «Βούδας». Θεωρείται όμως βέβαιο ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δεχθεί για «τη σωτηρία της χώρας». Θα επαναληφθεί δηλαδή ένα μίνι 1974.

 Στο Μαξίμου είναι πλέον γνωστό το σενάριο επιστροφής Καραμανλή σε οικουμενικό ρόλο και αποφάσισαν να επισπεύσουν το δικό τους σχέδιο για να προλάβουν την εξέλιξη αυτή: Να διευρύνουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την προσθήκη του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δυναμώσει η συγκυβέρνηση και να μπορέσει να «περάσει», έστω και κάποια από τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές.
Υπάρχουν όμως προβλήματα με τους όρους που θέτει η κ. Γεννηματά. Για να μπει στην Κυβέρνηση απαιτεί να φύγουν οι ΑΝΕΛ και η ίδια να γίνει αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δεύτερο είναι εύκολο. Το πρώτο όμως είναι σχεδόν αδύνατο:
1. Αν φύγει ο Καμμένος η κυβερνητική πλειοψηφία θα παραμείνει οριακή και η Κυβέρνηση εξίσου αδύναμη.
2. Ο Πρωθυπουργός δεν δέχεται να προδώσει τον εταίρο του.
Το πιθανότερο είναι οι προσπάθειες αυτές να ναυαγήσουν οπότε απομένει μόνο η δημιουργία οικουμενικής Κυβέρνησης. Με βάση το σενάριο η Οικουμενική Κυβέρνηση δεν θα έχει ζώη πάνω από 6 μήνες και όταν θα εξομαλυνθούν τα πράγματα θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση ο νέος αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποστεί πλήγμα κάτω από τη σκιά του Κώστα Καραμανλή.


Δημοσίευση σχολίου