Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας αργούν να καταλάβουν πολλά πράγματα.
Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον πρωθυπουργό του Βελγίου ο οποίος δήλωσε: «Δυστυχώς πλέον πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη μέρος του συστήματος και δεν αποτελεί εναλλακτική λύση.»


Μάλιστα ο κ. Φέρχοφσταντ πρόσθεσε ότι «Αν ο κ. Τσίπρας συνεχίσει έτσι, μπορεί να επανέλθει το σενάριο του Grexit. Πρέπει να δούμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μέσα στους επόμενους μήνες ,ή έστω την επόμενη χρονιά. Αν δεν το δούμε αυτό, το ενδεχόμενο Grexit μπορεί να επανέλθει».
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου έπρεπε να καταλάβει ότι ο Τσιπρας είναι μέρος του συστήματος από την ώρα που υποτάχτηκε στα μνημόνια. Αν τότε δεν το κατάλαβε, θα έπρεπε να το καταλάβει όταν διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε την χώρα σε εκλογές για να ακυρώσει το δημοψήφισμα.
Όμως ο κ. Φέρχοφσταντ ψεύδεται όταν λέει ότι τώρα πίστεψε ότι ο Τσίπρας είναι μέρος του συστήματος γιατί ο  κ. Φέρχοφσταντ ήξερε εξ αρχής τον ρόλο του Τσίπρα. Ήξερε δηλαδή ότι το παιχνίδι είναι στημένο και ότι ο Τσίπρας θα λειτουργούσε έτσι.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου μίλησε και για το προσφυγικό, όπου ήταν ιδιαίτερα σκεπτικός ως προς τον ρόλο της Τουρκίας: «Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να μεταθέσουμε το πρόβλημά μας στην Τουρκία. Πρέπει να τα λύσουμε μόνοι μας.», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα, αλλά και το χρησιμοποιεί ως πολιτικό εργαλείο. Επιπλέον, επεσήμανε «Είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι κάναμε μια συμφωνία με την Τουρκία και το πρόβλημά μας λύθηκε. Το πρόβλημα θα λυθεί αν αντιμετωπίσουμε τη σύγκρουση στη Συρία μια και καλή».



Δημοσίευση σχολίου