Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί το συνέδριο του Ποταμιού, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να υποδέχεται τους δύο πρώην πρωθυπουργούς που ευθύνονται για τα δεινά της χώρας.


Τον Κώστα Σημίτη πού έστησε το ποτάμι και τον Γιώργο Παπανδρέου. 
Ο κ Σημίτης είχε μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος, έχοντας χειραψία μεταξύ άλλων και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.
Από το βήμα του συνεδρίου του Ποταμιού, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση στη συζήτηση για την ανασύνθεση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς τονίζοντας: «Χρειάζεται και ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη και δίχως έρμα Αριστερά».
Δηλαδή ο άνθρωπος που ρήμαξε την Ελλάδα με τα "ορφνά" έργα των Ολυμπιακών, αυτός που ακόμα δεν απάντησε τι έγινε το εκατομμύριο του Μαμέλη, αυτός που είχε υπουργό τον Άκη, τον Παπαντωνίου και όλα τα καλούδια που κατέκλεψαν τη χώρα, εξακολουθεί να έχει λόγο στην πολιτική σκηνή της χώρας.


Ο αρχιερέας της διαπλοκής εξήγησε τη πρόταση του λέγοντας: «Τούτη την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω εδώ αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας. Για να υπάρξει ορθολογισμός και να μην συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν. Για να μας κυβερνούν πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση. Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που θεωρούν ότι από εδώ από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της ΕΕ».
Απευθυνόμενος στου συνέδρους του Ποταμιού του κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά. «Πρέπει να πιέσετε να ξεπεραστούν εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, στείρες εμμονές και χωρίς λόγο πολιτικολογίες. Να δώσετε αποφασιστική δύναμη σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας που θέλει σταθερότητα, αλληλεγγύη, θεσμούς που λειτουργούν για το κοινωνικό σύνολο και όχι για το εκάστοτε κόμμα εξουσίας και τις συντεχνίες που εξυπηρετούν τις παρέες και το πελατειακό κράτος», τόνισε ο Κώστας Σημίτης.


Επισημαίνοντας την άμεση αναγκαιότητα να υπάρξει τρίτος πόλος ο κ. Σημίτης προέτρεψε όλους να επιδιώξουν «…την κοινή προσπάθεια με όλους όσοι σε μεγάλο βαθμό συμμερίζονται τους στόχους μας, για να δώσουμε δύναμη και πνοή σε μια παράταξη ανανέωσης. Μπορούμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά για να αποκτήσει η χώρα κατεύθυνση και μέλλον. Να μην είναι όπως τώρα πειραματόζωο προσώπων που νοιάζονται μόνο για την εξουσία. Προσπαθήστε! Παλέψτε!».


Δημοσίευση σχολίου