Χτύπησαν σχεδόν 200 στόχους σε 2 μέρες!
Ενώ είχε γίνει παύση των βομβαρδισμών λόγω των ειρηνευτικών συνομιλιών και της απόφασης να διεξαχθούν εκλογές στις 13 Απριλίου, η στάση της Τουρκίας, που επιχειρεί να ακυρώσει πάση θυσία την ειρηνευτική διαδικασία, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη.


"Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν ομάδες ισλαμιστών στην Συρία που δεν περιλαμβάνονται στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις από τα ΗΕ" τόνισε ο Igor Konashenkov.
"Ένα Su-34 κατέστρεψε 10 καταφύγια των ισλαμιστών και εξουδετέρωσε 50 ισλαμιστές στην Χάμα" ανέφερε.
Επίσης, χτυπήθηκαν στο Χαλέπι από δύο μαχητικά Su-25M δύο τουρκικά κομβόι και θέσεις αποθήκευσης πυρομαχικών των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.
Τριάντα μεγάλες νταλίκες καταστράφηκαν και τέσσερα κτίρια που χρησιμοποιούνταν ως στρατηγείο από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις που έχουν μπει στην Συρία
"Η ένταση των ρωσικών επιδρομών στην Συρία τις τελευταίες δύο ημέρες ειδικά σε περιοχές όπου οι ένοπλες ομάδες και οι τοπικές εξουσίες συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις ήταν χαμηλή. Δεν στοχεύσαμε σε αυτές τις περιοχές" είπε ο Konashenkov.
"Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για την κατάπαυση δεν αφορά το ISIS, την Al-Nusra και άλλες οργανώσεις ισλαμιστών που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές" τόνισε επίσης ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, όπως είδαμε και στο βίντεο της ανακοίνωσης της συμφωνίας καταπαυσης του πυρός, του Ρώσου προέδρου Πούτιν, που προβάλαμε εδώ στο prisonplanet.gr
Συνεπώς οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κανονικά καθώς οι ισλαμιστικές ομάδες συνασπίζονται γύρω από τον ISIS ενώ ουσιαστικά ο FSA έχει σταματήσει να υφίσταται...
Στο πλαίσο αυτό ο συριακός Στρατός συνεπικουρούμενος από μονάδες πυροβολικού και την Ρωσική Αεροπορία ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για να ανοίξει τον δρόμο Ithriya-Khanaser όπου το ISIL και η οργάνωση Jund al-Aqsa's ελέγχουν κάποια σημεία.
Εντωμεταξύ οι δυνάμεις YPG μαζί με τις SDF επελαύνουν στο βόρειο Χαλέπι ενώ το τουρκικό πυροβολικό συνεχίζει να σφυροκοπά την πόλη Tal Rifaat και την αεροπορική βάση Minaq που βρίσκονται υπό κουρδικό έλεγχο.

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου