Συναγερμός έχει σημάνει στις κυπριακές αρχές ασφαλείας, καθώς λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αεροσκάφος της Egyptair, στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία.
Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της Egyptair στο Twitter, ο αεροπειρατής κρατά ομήρους τα επτά μέλη του πληρώματος και τέσσερις επιβάτες, από ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι οι άλλοι επιβάτες απελευθερώθηκαν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον αεροπειρατή να έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά απομακρύνουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και δείχνουν πως τα κίνητρα του δράστη είναι προσωπικά.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε το τπρωί, την ώρα που το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, με 55 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα. 

Ο αεροπειρατής ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στη Λάρνακα, απειλώντας να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία φέρει επάνω του. 

Tο αεροσκάφος προσγειώθηκε στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας που απέκλεισαν τον αερολιμένα. 

Τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στη Λάρνακα έχουν λάβει οδηγίες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Πάφου. 

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της Κύπρου, ενώ είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Ιωνά Νικολάου. 

Συνεχή ενημέρωση έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συναντάται στη Λευκωσία με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ενωΝωρίτερα, ο Ν.Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Δημοσίευση σχολίου