Η εκπρόσωπος του κόμματος Μ.Παπαδοπούλου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και επιμένει στην παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Η Κ.Παπαδοπούλου, επικαλέστηκε το λεχθέν από τον πρωθυπουργό ότι «ο κ. Μουζάλας βοήθησε ώστε να υπάρχει μια εύνοια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις σχέσεις της Ελλάδας με τα άλλα κράτη-μέλη.»
Πρόσθεσε ότι το όλο θέμα θα λυθεί με την επιστροφή του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας από το εξωτερικό, αποσαφηνίζοντας στην συνέχεια ότι «η διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ δεν αφορά στο έργο του κ. Μουζάλα, αφορά στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια από έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης.»
Απέρριψε την χρήση του όρου «σαρδάμ» στην προκειμένη περίπτωση, προσθέτοντας «είτε ήταν γκάφα είτε δεν ήταν, η ουσία είναι ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, που είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων διεθνώς στην κρίσιμη φάση της Συνόδου – δυο μέρες πριν – να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια, δεν είναι κάτι που οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο.»
Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ναι, υπάρχει ζήτημα. Δεν έχει αλλάξει κάτι…»
Ερωτηθείσα αν η θετική συμφωνία επηρέασε τους ΑΝΕΛ ώστε «να βάλουν νερό στο κρασί τους»είπε «κάποια λάθη στην πολιτική πληρώνονται. Και θα πρέπει κανείς να αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τα λεγόμενά του. Οι ΑΝΕΛ τηρήσαμε μια στάση ευθύνης ενόψει της Συνόδου Κορυφής και του ταξιδιού του προέδρου μας στις ΗΠΑ και με την επιστροφή τους θα λυθεί το θέμα.»
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου