Θpicture4 (1)
H γνωστή οικογένεια Ρότσιλδ αποφάσισε εντελώς αιφνιδιαστικά να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ρωσία.
Ο όμιλος επιχειρήσεων της οικογένειας σχεδιάζει να αυξήσει τις δραστηριότητές του στην Ρωσία και στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει σύντομα την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού, τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Σύμφωνα με τον Giovanni Salvetti, διευθυντή των επιχειρήσεων Ρότσιλδ στην Ρωσία και στις χώρες μέλη ΚΑΚ, η εταιρεία θα αξιοποιήσει την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και την πώληση και ανταλλαγή στοιχείων του ενεργητικού των εταιρειών, αναφέρει δημοσίευμα.
Giovanni Salvetti, head of Rothschild Russia and CIS, speaks in Moscow

Ο Giovanni Salvetti επικεφαλής του ομίλου Ρότσιλδ στη Ρωσία σε ομιλία του προς τους βοηθούς του στο γραφείο του στη Μόσχα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κύμα των αναδιαρθρώσεων στην Ρωσία θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Μετά από αυτό οι επιχειρηματικές προοπτικές θα είναι αβέβαιες, και τελικά όλα θα καθοριστούν από τις παγκόσμιες τιμές της ενέργειας, από τις οποίες εξαρτάται αρκετά η ρωσική οικονομία .
Ο Salvetti είπε επίσης ότι τώρα η ομάδα οικονομικών συμβούλων της οικογένειας Ρότσιλδ στη Ρωσία αποτελείται από εννέα τραπεζίτες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν εργαστεί και στην Deutsche Bank μετά την μείωση του όγκου των συναλλαγών στη χώρα.
Το περασμένου έτος το ΑΕΠ της Ρωσίας μειώθηκε κατά 3,7 τοις εκατό λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ στην ρωσική οικονομία . Σύμφωνα με τις περισσότερες προβλέψεις ειδικών οικονομολόγων, η ύφεση θα συνεχιστεί στην Ρωσία και το 2016.
«Αυτή τη στιγμή ψάχνουν να προσλάβουν ενδεχομένως επιπλέον άτομα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, επειδή περιμένω κάποια βελτίωση στην αγορά», είπε.
Το σχέδιο προβλέπει πρόσληψη προσωπικού στη Μόσχα αλλά και για προσλήψεις σε άλλες πόλεις, την ώρα που και άλλοι παγκόσμιοι «παίκτες» όπως η Royal Bank of Scotland, η Barclays και η Deutsche Bank μειώνουν το προσωπικό τους στην Ρωσία.
Ο Όμιλος Ρότσιλδ ευρίσκεται στην Ρωσία από το 1994. Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές στον τομέα των χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εταιρεία είναι οι ρωσικές κρατικές τράπεζες Sberbank και VTB.

Δημοσίευση σχολίου