Η μεγάλη εβδομάδα πέρασε και σε λίγες ώρες το χριστός ανέστη θα ακούγεται από τους πιστούς σε όλη τη χώρα, όμως το μήνυμα της ανάστασης εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο.
Παιδιά πεθαίνουν από πείνα, άνθρωποι σκοτώνονται, δισεκατομμύρια ξοδεύονται για την κατασκευή νέων όπλων, ο πλανήτης φλέγεται και αυτός που έχει την ευθύνη της γης, ο άνθρωπος συνεχίζει ακάθεκτος τον δρόμο προς τον γκρεμό.
Η σταύρωση και ανάσταση του Χριστού κατάντησε πανηγύρι με σουβλιστά αρνιά και κοκορέτσια καθώς το μήνυμα ξεχάστηκε η δε σφαγή ανθρώπων και αμνών είναι η μόνη αλήθεια.
Κάτι ανάλογο γινόταν και τότε όταν μία φωνούλα παρακινούσε τον κόσμο να παρατήσει τα πάντα και να ακολουθήσει τον Ιησού υποσχόμενη ότι όπως για τα πτηνά του ουρανού φροντίζει ο Θεός, έτσι θα φροντίσει και αυτούς που θα εγκατέλειπαν τα πάντα και τον ακολουθούσαν.
Κεκαλυμμένο το μήνυμα, ορατό όμως στον Πόντιο Πιλάτο καθώς η εγκατάλειψη τον πάντων που έλεγε η φωνούλα, θα σήμαινε ότι ο υπήκοος-δούλος θα έπαυε να παράγει και κατά συνέπεια δεν θα κατέβαλε φόρους από τους οποίους συντηρείται το σύστημα.
Ο Χριστός κατάλαβε το παιχνίδι και πρότεινε λύση. Ο κίνδυνος κατάρρευσης του άρρωστου συστήματος ήταν πλέον πολύ κοντά και για τον λόγο αυτό η φωνούλα έπρεπε να σωπάσει.
Άρον άρον σταύρωσον αυτόν έκραξαν οι γερμανοτσολιάδες της εποχής και ο καλός μας Χριστούλης, με τις αμαρτίες μας, βρέθηκε στο σταυρό.
Η υπόσχεση της ανάστασης πραγματοποιήθηκε σε τρεις μέρες στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε όλους τους καταπιεσμένους και κατατρεγμένους της γης.
Στις μέρες μας γραμματείς και φαρισαίοι είναι κυρίαρχοι η  δε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο εξακολουθεί να δημιουργεί ανισότητες, εξακολουθεί να σκοτώνει το μήνυμα της ανάστασης.
Στις μέρες μας ..."μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι". 

Καλή ανάσταση, καλό Πάσχα και καλή λευτεριά.  

Ανδρέας Κεσίδης.

Δημοσίευση σχολίου