Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 312.000 παιδιά, ζουν σε ακραία φτώχεια στη Βρετανία, σύμφωνα με έκθεση του ιδρύματος «Joseph Rowntree Foundation», που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη Απρίλη.
Το ίδρυμα, το οποίο παρακολουθεί και μελετά τα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα, ορίζει ότι ένας άνθρωπος ζει σε ακραία φτώχεια όταν δεν μπορεί να αγοράσει τα απολύτως απαραίτητα για να τραφεί, να ζεσταθεί και να μείνει καθαρός.

Οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους που ζουν ήδη στη φτώχεια σε ακραία φτώχεια είναι, σύμφωνα με την έκθεση, η πληρωμή χρεών, η καθυστέρηση στην έγκριση ή τη χορήγηση επιδομάτων και το υψηλό κόστος ζωής. Η κοινωνική ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο να βρεθεί σ’ αυτή την κατάσταση είναι οι μετανάστες, παρόλο που οι περισσότεροι από τους μετανάστες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας έχουν γεννηθεί στη Βρετανία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, σε ακραία φτώχεια ζουν 668.000 νοικοκυριά με 1.252.000 μέλη. Το 76% από τους ανθρώπους αυτούς δήλωσαν ότι είχαν μείνει χωρίς τροφή, το 71% δεν είχε κατάλληλα ρούχα και το 56% δεν μπορούσε να θερμάνει το σπίτι του. Επίσης, πολλοί απ’ αυτούς δήλωσαν ότι τακτικά παραλείπουν γεύματα για να μη μείνουν χωρίς τροφή τα παιδιά τους.

Δημοσίευση σχολίου