Ο βουλευτής της κυβέρνησης Γιάννης Μιχελογιαννάκης αποφάσισε να ιδρύσει αντιμνημονιακή συνιστώσα εντός του ΣΥΡΙΖΑ με υπόσχεση για κατώτατο μισθό 751 ειρώ, διαγραφή χρέους και μη πώληση του ΟΛΠ

Ο Γιάννης ΜΙχελογιαννάκης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Κρήτη την ίδρυση της συνιστώσας εντός του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα «Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση»
 
«Όσοι συμφωνούμε, ελάτε να φτιάξουμε την Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση στο ΣΥΡΙΖΑ, που θα στηρίξει την κυβέρνηση, ενεργοποιώντας το λαό με την συμμετοχή του» τόνισε στην παρουσίαση της τάσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ένα πράγμα κατάλαβα στην πολιτική μου διαδρομή, είναι ότι το σπουδαιότερο είναι να παραμένεις ανέπαφος από τα κακά της κάθε είδους εξουσίας. Να διαφυλάττεις αρχές, αξίες και ιδεώδη, παρά τις προκλήσεις και τις ανθρώπινες αδυναμίες. Να στέκεσαι φύλακας στην διατήρηση των εξαγγελιών σου. Να παλεύεις ιδεολογικά και κινηματικά να ενεργοποιείς τον κόσμο στο να σε στηρίξει, όταν απειλείσαι από συμφέροντα. Αυτό νομίζω ότι είναι και η απαίτηση σήμερα του κόσμου» υπογράμμισε.
 
Στην συνέχεια ανακοίνωσε τις αρχές της τάσης που ιδρύει οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διαγραφή χρέους, κατώτατο μισθό 751 ευρώ και μη πώληση του ΟΛΠ ο οποίος έχει πωληθεί. Αναλυτικά:
 
1.      Η μη διαγραφή του χρέους, είναι γνωστό ότι θα οδηγήσει όπως και να ‘ναι σε αδιέξοδο.
 
2.      Το να φύγεις από το μνημόνιο, το αγγλικό δίκαιο, την άρση ασυλίας του δημοσίου, του λογαριασμού προτεραιότητας, επίσης, επιβάλλεται αν μιλάς για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
 
3.      Το να μετρήσεις το επαχθές, το απεχθές και το επονείδιστο χρέος και να επιβάλεις να αφαιρεθεί είναι ιστορική ανάγκη.
4.      Το να διεκδικήσεις χρήματα από τις γερμανικές αποζημιώσεις, είναι λαϊκή εντολή.
 
5.      Στους μισθούς καμμιά ρήτρα. Στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός.
 
6.      Στις συντάξεις: Να μάθει ο κόσμος ότι εισφορές, παροχές και ρήτρα οδηγούν σε σύνταξη 360 ευρώ. Όχι ρήτρα, όχι πλαφόν κύριας και επικουρικής, όχι μείωση συντελεστών αναπλήρωσης από 70% στο 53%.
 
7.      Όχι στα 5.500 ένσημα, από τα 4.500.

8.      Όχι πρόωρη συνταξιοδότηση από το 2016.

9.      Όχι στα 2,5 δις από ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές.

10.  Όχι στα 2 δις που θα πάρουν με την κατάργηση του 12.000 αφορολογήτου.

11.  Όχι στα 500 εκατ. από τη μη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

12.  Όχι στο να γίνει επίδομα η 13η σύνταξη.

13.  Όχι στο κόψιμο των 82 εκατ. του ΕΚΑΣ και στην κατάργηση του εφάπαξ.

14.  Όχι στο κόψιμο των 320 εκατ. των επικουρικών με ρήτρα.

15.  Όχι στα 1,2 δις από πώληση αεροδρομίων.

16.  Όχι στα 96 εκατ. από πώληση Αστέρα Βουλιαγμένης.

17.  Όχι στα 300 εκατ. από πώληση Ελληνικού.

18.  Όχι στα 87 εκατ. από πώληση ΔΕΣΦΑ.

19.  Όχι πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

20.  Όχι στα 40 και 40 εκατ. , αντίστοιχα, από πώληση ιπποδρομικού στοιχήματος
και Αφάντου Ρόδου.

21.  Όχι πώληση ΟΛΠ.

Διευκρίνισε τέλος ότι δεν θεωρεί μνημονιακό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση και πως η κίνησή του γίνεται για να στηριχτεί η κυβέρνηση με την ενεργοποίηση του λαού. 
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου