«Οι αθλητές μας είναι καθαροί. Η απόφαση είναι άδικη και αδικαιολόγητη» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Πυρ και μανία είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου, να μην αρθεί ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς επειδή δεν συμμορφώθηκαν σε θέματα ντόπινγκ.
Από την Αγία Πετρούπολη ο Πούτιν αναφέρθηκε στον αποκλεισμό: «Εννοείται ότι είναι άδικος και αδικαιολόγητος. Υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές δικαίου και μία από αυτές είναι ότι η ευθύνη θα πρέπει πάντα να προσωποποιείται. Αν κάποια μέλη της οικογένειάς σου διαπράττουν έγκλημα, θα ήταν δίκαιο να θεωρούν υπεύθυνα όλα τα μέλη της; Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα»
«Γιατί θα έπρεπε να υποφέρουν οι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τις παραβιάσεις, για εκείνους που τις διέπραξαν; Αυτό δεν είναι στο πλαίσιο της πολιτισμένης συμπεριφοράς», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε πως η χώρα του προσπαθεί να πατάξει το ντόπινγκ.
«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μας προσβάλουν και ότι θα πούμε ότι δεν θα πολεμήσουμε το ντόπινγκ. Οχι. Θα κάνουμε αυτή τη μάχη ακόμη πιο εντατική», τόνισε.
Κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε και στη Ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα, την οποία εμμέσως πλην σαφώς και υπερασπίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος: «Τι θεωρείται ντόπινγκ; Είναι ένα φάρμακο που σου δίνει πλεονέκτημα όταν αγωνίζεσαι. Το meldonium (που είχε πάρει η Σαράποβα) δεν σου δίνει πλεονέκτημα. Απλά κρατά υγιή την καρδιά κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής επιβάρυνσης και για χρόνια δεν θεωρούνταν ντόπινγκ. Όλοι όμως ξέρουν ότι είναι ουσία που εφευρέθηκε στη Σοβιετική Ένωση και ότι την λάμβαναν μόνο οι αθλητές των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Όλοι το γνωρίζουν αυτό καλά. Γιατί ξεχωρίζουν αυτή τη συγκεκριμένη ουσία;»


Δημοσίευση σχολίου